banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SINAV VARSA, DERSHANELER OLACAKTIR
 Toplantının açılış konuşmasını yapan Kar-Der Bir Başkanı Muharrem ERANTEPLİ, Milli Eğitim Bakanlığının SBS’de yaptığı değişiklikleri masaya yatırdı. Sınavlar devam ettiği sürece dershanelerin var olacağını belitti.

ERANTEPLİ, “Dershaneler kapatılacak “ açıklamasının bazı dershanelerin kapanmasına yol açtığını buna karşın yeni isimle özel kurs merkezlerinin açıldığını vurgulayarak şunları söyledi. “Yeni sistemde görülüyor ki sınav sayısı artacak, bu da dershanelere olan ihtiyacın devam edeceğini gösteriyor. Yani dershanelere ihtiyaç azalmayacak diyebiliriz. Tabi biz hizmet sektörüyüz, hizmet vermeye devam edeceğiz, yola devam diyoruz. Daha öncede buna benzer çalışmalar oldu, görüldü ki bizim kurumlarımız eğitimin bir parçası…”

DERSHANELERE GELENLERDE AZALMA OLMADI

Daha sonra ev sahibi İbrahim GÜLSU söz aldı; “Bakanlığımızın açıklaması dershaneleri çok olumsuz etkileyecek gibi görünmüyor. 6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri de gelecek yıldan itibaren sınavlarını merkezi sistemle olacak, sınav sayısı artacak, nitekim dershanelere gelenlerin sayısında bir azalma olmadı, bir ara durdu ama şu anda kayıtlardan memnunuz. Yani çocuk eğitimine bir takviye yapılacaksa buna engel olunmamalı. Yani isterse özel hoca tutulur, istenirse dershaneye gidilir” dedi.

YENİ ŞUBELERLE DAHA DA BÜYÜMEK

Ardından Muhammed KASAP söz aldı, konuşmasında kayıtlarda bir düşüş olmadığını, hatta okulların açılması ile birlikte arttığını söyledi. Kasap dershane sektörü olmadan olmaz görüşündeyim. Biz yeni şubelerimizle daha da büyüme yolunda yolumuza devam ediyoruz, dedi.

Diğer dershane müdürleri de, bakanlığın getirdiği yeni SBS hakkındaki görüşlerini tek tek dile getirdi ve değerlendirmeler toplantı boyunca sürdü.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol