banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SINAV ÖNCESİ BESLENME NASIL OLMALI?

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu, şunları söyledi. Sadece sınava girin, elinizden geleni yapın artık dinlenmeyi hak ettiniz pazar akşamı hangi filmi izleyeceğinizi düşünün.

Özellikle sınav dönemlerinde çoğunuz kahve içmeye alıştınız ama sınav öncesinde stresten uzak rahat bir uyku için kafeinli içecekler yerine melisa, papatya gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Fazla sıvı alınmamasına da dikkat edilmelidir; çünkü fazla sıvı alımı, gece sık idrara çıkmaya ve kişinin uykusuz kalmasına neden olabilmektedir.

Bazı yapılan bilimsel çalışmalarda dikkati arttıran ve hafızayı güçlendiren bazı besinlerden bahsedilmiştir. Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini, limon, balık, etler, yağlı tohumlar(fındık, yer fıstığı, badem ve ceviz vb.),yumurta, süt, yoğurt, kepekli tahıllar ve pekmez.

Bektaşoğlu’ndan Sınava Girecek Öğrencilere önemli uyarı: Denemediğiniz gıdayı sınav öncesi asla tüketmeyin.

Şekerli, yağlı ve aşırı tuzlu besinlerden kaçınılmalıdır.

Kan şekerinizde dalgalanma yaratmak besinlerden kaçınılmalı. (şeker ve şekerli besinler )

Sınavdan bir gün önce kuru baklagiller gaz yapıcı besinlerden uzak durulmalı.

Yararlı diye sevmediğiniz bir besini tüketmeyin.

Güzel uyuyun ve sınav çıkışı hangi filmi izleyeceğinize karar verin dedi’.

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen Ve Yaşam Koçu Melike Bektaşoğlu son olarak’ta Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilediğini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol