banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET TÖRENİ

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden 252, Lisansüstü Eğitim Enstitüsünden 14 öğrenci mezun oldu.

Vali Davut Gül, Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, eğitim şehri olan Gaziantep’in bugün önemli güne şahitlik ettiğin söyledi.

Gaziantep’in 4 üniversitesi ile bilgi şehri olduğunu kaydeden Gül, “Tıpkı geçmişte olduğu gibi burası İpekyolu, ticaret yolu, bilim yolu ve teknoloji yolu. Yüzyıllarıdır gelen birikim devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Mezun arkadaşlarımızın bana göre aynı anda üç önemli sevinci olmalı. Mezun oluyorlar, diploma alıyorlar ve en az bunlar kadar önemlisi ve kıymetlisi ise SANKO Üniversitesi’nden mezun oluyorlar” diyen Gül, şöyle devam etti:

“SANKO Holding’in şehrimize yaptığı katkılar ve yürüttüğü sosyal projeler hepimizin bildiği önem ve büyüklükte. SANKO, üniversite, hastane ve sosyal sorumluluk olarak bu şehre, bu ülkeye büyük katkılar aktarıyor. Yaptığı her işte olduğu gibi eğitimi de gerek lisesinde gerekse üniversitesinde en iyi şekilde veriyor. Sizin üniversitenizi gezdik. Burada olan teknolojik imkânlar birçok okulda bulunmuyor. SANKO Üniversitesi Türkiye’de sayılı üniversiteler arasında.

Dolayısıyla SANKO’dan mezun olmak, sizler için çok önemli ve prestijli bir değer. Gaziantep’te yaşamak, Gaziantep kültüründe yer almanız, Gaziantepli olmasanız bile 4 yıl boyunca, 5 yıl boyunca, 6 yıl boyunca buradaki kazanımlarınız en az üniversiteniz kadar, en az diplomanız kadar çok değerli ve kıymetli. Sizlere emek harcayan hocalarınızın sizleri bu güne kadar destekleyen velilerimizin ve emeklerinden dolayı hepinize teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.”

MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI ABDULKADİR KONUKOĞLU

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da konuşmasına, Türkiye’nin sağlığına hizmet edecek gençler yetiştirmenin gururunu yaşadıklarına dikkat çekerek başladı.

“Bugün düzenlenen mezuniyet törenini, çok değil 10 yıl önce rüyamızda görsek inanamazdık” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler, hata yapmaktan korkmayın. Başarmak için tekrar tekrar deneyin. Önümüzdeki yıllarda bu törenlerimizi kendi kampüsümüzde yapacağız. Sizin sıralarınızı alan arkadaşlarınıza bunun müjdesini vermek isterim. Aslında bu diplomaları ailelerinizin vermesini isterdik. Zaman ve mekan sorunu nedeniyle yapamadık. Sizlerden ve ailelerinizden bunun için özür dilerim. Hepinizin yolu açık olsun. Sizlere önerim hastalarınıza anneniz gibi babanız gibi kardeşiniz gibi hatta en yakın arkadaşınız gibi davranın. Ayrıca güler yüzlü olun. Suratınıza asla asmayın. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

REKTÖR PROF. DR. GÜNER DAĞLI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı da her üniversitenin verimli bir ağaç gibi olduğunu ve kimi zaman meyvesiyle, kimi zaman gölgesiyle kimi zaman da heybetiyle bulunduğu topraklara dirlik, şenlik ve bereket getirdiğine vurgu yaptı.

Yıllar önce dikilen fidanı, SANKO ailesinin yürekten desteklediğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Dağlı, şöyle konuştu:

“Gazi şehrimizin şefkatle kucak açtığı ve siz değerli çalışma arkadaşlarımın titizlikle emek verdiği fidan, dallarının gölgesinde bilim üretilen ve heybetiyle yeniliklere öncülük yapan verimli bir ağaç haline geldi. Üniversitemizin kuruluşundan bu güne, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen SANKO Ailesinin tüm üyelerine şükranlarımı sunarım. Bu arada müjdeli haberlerim de var. Gazi şehrimize Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kazandırma çabamıza, YÖK olumlu yanıt verdi ve bir sonraki yıl açacağımız bölümlerin hazırlıklarına başladık. Sağlık Bilimleri Fakültemize görüşmelerini tamamladığımız yeni hoca arkadaşlarımız gelecek. Bu arada, Beslenme ve Diyetetik Bölümüzde de yüksek lisans programı açma hazırlıklarına başladık.”

Ailelere de seslenen Prof. Dr. Dağlı, “Büyük emek ve çabalarla bu günlere gelmelerini sağladığınız hepsi birbirinden değerli evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bu başarılarına sunduğunuz katkı ve özveri için sizleri canı gönülden kutluyorum” dedi.

Prof. Dr. Dağlı, “Genç Meslektaşlarım” dediği mezun öğrencilere şöyle seslendi:

“Eğitiminizi başarıyla tamamladığınız için sizleri tebrik ediyorum. Artık eğitim yuvanızda öğrendiğiniz bilimi ve sahip olduğunuz vizyonu önce vatanınız ve milletiniz, sonra da tüm dünya ile paylaşacağınız zaman geldi. Eğitiminiz süresince sizlere öğretilen insanlığa hizmet felsefesini, aklınızdan çıkarmayacağınıza eminim. Bugünün kahramanları ve yarının öncü liderleri, Atatürk’ümüzün tanımıyla ‘geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri’, bugün hem başlangıç hem de bitiş yaşıyorsunuz. Bir yanda güzel anılar ve çok kıymetli tecrübelerle sonlanan üniversite hayatınız, bir yanda kazandığınız bilgi ve görgüyle emin adımlarla başlayacağınız geleceğiniz. Sizden dileğim birlikte büyüttüğümüz bu ağacı her hatırladığınızda göğsünüz kabarsın. Çünkü gölgemiz de heybetimiz de sizlerle büyüyecek ve gelişecektir.

Diplomanızın hep yeni kalması için yeni edineceğiniz bilgilerle onu diri ve taze tutmayı sakın ihmal etmeyin, bilgiye sahip olma arzunuzu asla kaybetmeyin. Hastalarınız sizden daima şefkat ve güler yüz bekleyecektir, hep alçak gönüllü olun ki hastalarınız için değerli olun ve güvenlerini koruyun. İyi eğitim almış genç insanlar, oluşturduğunuz dostluklara sahip çıkın. Bundan sonraki ömrünüzde etrafınızda bu kadar temiz ve halis duygulara sahip insanlarla karşılama şansınız daha az olacaktır. Şunu aklınızdan çıkarmayın ki gelecekle ilgili bildiğiniz tek şey bugünden farklı olacağıdır. Dolayısıyla köklerinize bağlı kalmak şartıyla, özgüveniniz ve kendinize olan saygınızın ışığında değişime açık olun. Hem yaşadığınız hem de yaşayacağınız zamanı yönetmeniz mümkün olamayabilir. Ancak doğru şekilde kullanarak zamanınızı israf etmekten kaçının. Lütfen diplomanızı bir veda olarak görmeyin. Aksine her biri size sunduğumuz bir davettir.”

 

PROF. DR. PASİNLİOĞLU

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, ikinci kez mezun vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Pasinlioğlu, “Sevgili öğrenciler, sizden iki isteğim var; İlki, hizmet vereceğiniz kişileri kendi aileniz gibi görmeniz ve mesleğinizi bu doğrultuda icra etmenizdir. İkinci ise SANKO Üniversitesi’nden mezun olduğunuzu unutmamanız ve buna yakışır şekilde davranmanızdır” diye konuştu.

Fakültede, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon olmak üzere 3 bölüm bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Pasinlioğlu, “Bu bölümler 721 öğrencimiz eğitimini sürdürüyor. Bu yıl üç bölümümüzden 252 öğrencimiz mezun oldu. SANKO’lu olmanın farkıyla hep bir adım önde olmanızı ve dokunduğunuz hayatlara ışık saçmanızı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

PROF. DR. AYŞEN BAYRAM

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram da enstitüde Sağlık Bilimleri alanında 2015 yılından bu yana “Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans” ve “Moleküler Tıp Tezli Yüksek Lisans” programlarına öğrenci alındığını belirtti.

Prof. Dr. Bayram. “Enstitümüz ilk mezunlarını geçtiğimiz akademik yılda verdi. Geçen yıl mezun olan 18 öğrenciye bu yıl 14 yeni mezun eklendi. Halen 38 öğrenci lisansüstü eğitimlerine devam ediyor.  Enstitümüz bünyesine her eğitim yılında yeni lisansüstü programlar ekleyerek, bölgemizdeki araştırıcı, sorgulayıcı, üretici düşünce yapısındaki öğrencilere fırsat sunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

il yöneticilerinin yanı sıra, Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoğlu, Dr. İbrahim Konukoğlu ve Gürkan Tural, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, öğretim üyeleri, öğrenciler ve ailelerinin de katıldığı törende, daha sonra fakülte derecesi elde eden öğrencilere ödül ve tüm öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol