banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ FARKINDALIK EĞİTİMLERİ
 Farkındalık eğitimi, Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Betül Aktaş, Yrd. Doç. Dr. Müyesser Erdem ve Öğretim Görevlisi Emine Baş rehberliğinde gerçekleştiriliyor.

Yrd. Doç. Dr. Aktaş, öğrencilerin eğitimlerini, Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiğini söyledi.  

Bu eğitimlerle amaçlarını birey, aile ve toplum sağlığını korumaya, geliştirmeye yönelik, farkındalık olarak özetleyen Yrd. Doç. Dr. Aktaş, öğrencilerin sağlıklı beslenme, hijyen, sigara ve madde bağımlılığı, kendi kendine meme muayenesi, aile planlaması konularının yanı sıra diyabet, hipertansiyon, vb. kronik hastalıkların yönetimi gibi önemli sağlık sorunlarının önlenmesi, erken tanılanması, tedavi ve bakımı konularında bilgiler paylaştığını kaydetti.

 Yrd. Doç. Dr. Aktaş, eğitimlerin hedeflerini şu şeklide sıraladı:

“- Bireysel yetenekleri, aile içi ilişkileri geliştirmek,

- Sağlıkla ilgili sorunlarla baş edebilme kapasitesini arttırmak,

- Birey, aile ve toplumun, sağlık gereksinimini saptayarak, bunların çözümlenmesine rehberlik etmek,

- Fiziki, biyolojik ve sosyal çevreyi kontrol ederek, sağlığı bozan etkenlerin ortadan kaldırılmasına çalışmak,

- Sağlık ekibinin diğer üyeleri ile işbirliği yaparak sağlığın korunması, yükseltilmesi ve sürdürülmesinde destekleyici çabaları sağlamak.”  

 Bu uygulamanın, toplumda farklı alanlarda görev yapan Halk Sağlığı Hemşirelerinin rol ve sorumluluklarını anlamak, öğrenmek ve önemi ortaya koymak adına gerçekleştirildiğine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Aktaş, “Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz birey, aile ve topluma her alanda (evde, okulda, sağlık biriminde) hizmet sunarak mesleki gerekliliklerini ve verdikleri sağlık eğitimleri ile hemşirenin bağımsız fonksiyonlarını bir kez daha ortaya koyarak, önemini kavramışlardır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol