Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

SANKO OKULLARINDA SÖYLEŞİ; PROF DR. ACAR BALTAŞ: “ÇOCUK YETİŞTİRMEK HAREKETLİ HEDEFE ATEŞ ETMEYE BENZER”
  

Prof. Dr.Baltaş, SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar Yetiştirmek” konulu söyleşide, öğretmenler ve velilerle bir araya getirdi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü İzleme, Denetim ve Hukuk İşleri Daire Başkanı Ersoy Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve okul yöneticilerinin de katıldığı söyleşide, çocukların yaşamında ekran çoğaldıkça bağımlılığın arttığını söyledi.

 

Ebeveynlerin ve öğretmenlerin, çocuklarla duygusal bağ kurmaları ve önem verdikleri konulara önem verildiğinin gösterilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Baltaş, 21. yüzyılın yetkinliklerinin iş birliği, ilişki yönetimi, eleştirel düşünce ve üretkenlik olduğunu kaydetti.

 

Hayat başarısının; yatkınlık (beceri), başarı yönetimi (tutku) ve insanlarla iyi geçinmekten (sosyal beceri kümesi) geçtiğine vurgu yapan Prof. Dr. Baltaş, çocuklara mutlaka direnç, yılmazlık ve özyeterlilik özellikleri kazandırılması gerektiğine dikkati çekti. 

Ailenin refahına değil, hayatına ortak olan çocuklar yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Baltaş, “Çocuklara evde sorumluluk verilmeli ve 14 yaşından itibaren çocuklar çalıştırılmalı. ‘Hayat becerisi hayat içinde kazanılır’. Çocukların çabasını ve mücadelesini takdir etmek büyük önem taşır. Çocuklar sınırlarını zorlamaya yöneltilmeli. Cevher ancak baskı altında mücevhere dönüşür” ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Baltaş anne babaların sorumluluklarının okulun sorumlulukları kadar büyük olduğunu da sözlerine ekledi.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, söyleşi sonunda Prof. Dr. Acar Baltaş’a değerli sunumu için teşekkür ederek, öğrencilerinin el emekleri ile yaptıkları bakır tabak, lokum ve melengiç kahvesinden oluşan hediye takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol