Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

 SANKO OKULLARI ÜÇ PROJESİ İLE TÜBİTAK YARI FİNALİNDE

Özel Sanko Koleji 12.Sınıf öğrencisi Burak Erkılıç’ın matematik öğretmeni Mehmet Başaran danışmanlığında hazırladığı projede, algoritma ve yazılım yardımıyla bir cismin üçüncü boyuttaki konumunun bulunması sağlanıp, bunun directx ile görüntülenmesi gerçekleştirildi. Bu projenin askeri alandan film sektörüne kadar geniş bir yelpazede kullanım alanı bulunmaktadır.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Yağmur Sena Tosun ve Sena Turan’ın kimya öğretmeni Özgül Güner danışmanlığında hazırladıkları “Enzimler Polis Olursa” isimli biyoloji projesinde, tükürükte bulunan amilaz enzim aktivitesinde uykusuzluğun etkileri araştırılarak, trafikte çok sık yaşanan uykusuzluktan kaynaklı kazaları önlemek amacıyla, yeni ve hızlı bir test cihazı geliştirildi ve böylece uykusuz şoförlerin tespit edilmesi gerçekleştirildi.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden Şimal Bingöl ve Melek Ünal’ın Fizik Öğretmeni Hasan Gökhan Aslan danışmanlığında hazırladıkları proje ise ışığın tek yarıkta girişim (kırınım) olayı ve yüksek çözünürlüklü görüntüleme tekniğinden yararlanarak metallerin genleşme katsayılarının çok hassas, pratik ve ekonomik bir şekilde bulunmasını kapsıyor. Yöntemin her türlü metale uygulanabilirliğinin ve metalleri ayırt etmede kullanılabilirliğinin gösterilmesi ve bu alanda tartışma başlatılması amaçlandı.

Bilgisayar, Fizik ve Biyoloji dallarında projeleri ile yarı finale gitme hakkını elde eden Özel Sanko Okulları öğrencileri, 30 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Mersin’de yapılacak yarı final yarışmasında yarışacaklar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol