Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

REKTÖR ÖZGÜL; “ÇATIYI KURUYORUZ!”

Dünyanın sayılı kardiyologlarından biri, aynı zamanda da Türkiye Kronik Total Oklizyon (Uzun süreli damar tıkanıklığı) Derneği Başkanı olan İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, akademisyen kadrosu olarak 3 profesör ve bir de doçent bulunduğunu, buna yakın tarihte 3 yardımcı doçent kadrosunun daha ekleneceğini kaydetti.

Rektör Özgül, 25 Kasım’da YÖK’ten bazı taleplerde bulunacağını, bunların başında Tıbbı ar-ge ile Tıp Fakültesine acilen ihtiyaçları olduğunun altını çizerek, “Sosyal bölümler açmak istemiyorum. Bunlar zaten KSÜ’de var, isterlerse sayısını artırabilirler. Bir yazılım mühendisliği fakültesine ihtiyacımızın olduğunu ifade etmem gerekiyor. Ben, diplomalı işsizler ordusu yaratmak istemiyorum. Üniversitemde bir İngilizce bölümü olmalı. Zaten 3 doçent yardımcısını da bu nedenle talep ettik” dedi.

HAZIR BİNA VE GENEL SEKRETER MESELESİ

Üniversitenin kurulması ile KSÜ’den üniversitesine transfer edilen, akrabası olduğu ileri sürülen Mustafa Kemal Hançerli’nin sosyal ve yazılı medyada sıklıkla eleştirilmesi üzerine üzülerek de olsa görevden aldığını, pasifize ettiğini söyleyen rektör Özgül, “Bu kararı alırken çok duygulandım. Hançerli üniversite camiasını yakından bilen, deneyimli bir akademisyen iken, gelen tepkiler üzerine pasifize etmek zorunda kaldım” dedi ve çatıyı kurmak adına acilen bir hazır binaya ihtiyaçları olduğunu, kampüs alanı istediklerini, gönlünde yatan aslanın ise Kışla dediğimiz Tugay’ın yeri olduğunu ifade ederken, son olarak da siyasilerin önünü açmalarını istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol