banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

REKTÖR CAN, AFŞİN İLÇE PROTOKOLÜ İLE

Rektör Can ilk olarak Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar’ı Kaymakamlık Makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşme kapsamında ilçede bulunan Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokuluna ilişkin kaymakamlık ve üniversite olarak gerçekleştirilebilecek iş birliği konuları ele alınarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Can, daha sonra Afşin Belediye Başkanı Güven’i Başkanlık Makamında ziyaret etti. Üniversitemiz Afşin Mahzuni Şerif Yerleşkesinde eğitim veren Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokuluna sağladığı imkânlar için Başkan Güven’e teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, bu yakın iş birliklerinin her alanda sürdürülmesini arzu ettiklerini belirtti. Görüşmede Afşin’de bitki üretim çalışmalarına destek verecek şekilde MYO’daki Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünün yapılandırılabileceği ifade edildi.

Afşin Belediyesi ile üniversitemiz arasında yürütülebilecek potansiyel iş birliği konularının ele alındığı görüşmede Başkan Güven, Afşin Belediyesi olarak endemik bitki türleri ve aromatik bitki üretimine ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında Rektör Can’a bilgi verdi.

Afşin’de aromatik bitki üretiminde önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Başkan Güven, aromatik bitki üretiminin arttırılması, yaygınlaştırılması ve pazarlanması konularında akademisyenlerin görüş ve desteklerini beklediklerini söyledi.

Görüşme neticesinde üniversitemiz ilgili birimleri ve Afşin Belediyesi arasında bölge ekonomisine katma değer sağlayacak endemik ve aromatik bitki üretimi konusunda ortak proje yürütülmesi yönünde karara varıldı.

Son olarak ATSO Başkanı Bekir Sıtkı Can’ı ziyaret eden Rektör Can, üniversite ve ATSO arasında yürütülebilecek potansiyel iş birliği konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ATSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, Rektör Can’a ülkemiz ve Kahramanmaraş için önemli bir değer olan Eshab-ı Kehf ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Misafirperverliği için ATSO yönetimine teşekkür eden Rektör Can, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile yürüttükleri etkili ve işlevsel iş birliklerini ATSO ile de aynı kararlılıkla sürdürmek istediklerini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol