banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

PAZARCIK ÇİFTÇİLERİNE ZEYTİNDE BUDAMA EĞİTİMİ
 Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Sabahittin ABAY çiftçilerimize bölgeye uygun zeytin çeşit seçimi, fidan dikimi ve genel zeytin bakımı hakkında bilgiler verdi.

Pazarcık Belediyesi konferans salonunda Yapılan Eğitimde Pazarcık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal KARASAKAL yaptığı açıklamada bölgemizin zeytincilik açısında gelecek vaat ettiğini ve tesis edilen yeni zeytin bahçeleriyle Pazarcık’ın zeytincilik alanında önemli bir yere sahip olacağını belirtti.

Teorik eğitimin ardından Badınısağır mahallesinde bulunan çiftçilerimize ait zeytin bahçelerinde İlçe Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi A. Bahadır KÜR, Ziraat Mühendisi Kemal DOĞRUCA ve Hatay Zeytincilik Araştırma Müdürü Sabahittin ABAY tarafından uygulamalı olarak zeytinde şekil budaması, gençleştirme budaması ve verim budaması hakkında çiftçilere bilgiler verildi.

Eğitime katılan çiftçiler yapılan eğitimden çok memnun kaldıklarını belirterek bu tür eğitimlerin devam etmesi hakkında görüş bildirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol