banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

“OKUL İÇİN DEĞİL, YAŞAM İÇİN ÖĞRENMELİ”
 Örsel, Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda, lise öğrencileriyle “Okul İçin Değil, Yaşam İçin Öğrenmeli” konulu söyleşi yaptı.

 

Özel Sanko Liseleri Müdürü Mutlu Koçağra, Müdür Yardımcıları Uğur Topuz, Dilşad Erdoğan ve öğretmenlerin de izlediği söyleşide, sadece okul başarısının tek başına önemli olmadığını kaydeden Örsel, “Temel eğitim aile tarafından verilir. Kişinin başarısında okuldan ziyade ailenin verdiği eğitim önemlidir” dedi.

 

“Başarı aile kucağında başlar, okullarda devam eder ve bir ömür boyu sürer. Bu yolculukta azimli, kararlı ve dirençli olmak önemlidir. Hayatta başarılı olmanın iki temel esası vardır; sevdiğiniz işi yapın ve sevdiğinizle yaşayın“ diyen Örsel, şöyle konuştu:

 

“Eğitim kapsamında kitap okuma, özgüven, sabır, çalışma, azim, kararlı ve dirençli ve adil olma, adalet duygusu, sanat ve edebiyat sevgisi gibi birçok değer var. Okuduğunuz kadar varsınız. Okuyun. Doğru ve sevdiğiniz mesleği seçmenin yanı sıra, yaşamınızda hobi edinmeye de özen gösterin.”

 

Samimi tavırları ve kendine özgü üslubuyla öğrencilerin ilgisini çeken Örsel, kültür, nezaket ve hoşgörünün başarının anahtarı olduğuna vurgu yaptı.

 

Örsel, “Kültüre, nezakete ve hoşgörüye her zaman ihtiyaç duyarız. Geleceğimiz sizlersiniz. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için çok çalışın, çok kitap okuyun. Ama her şeyden önemlisi de kibar insanlar olun" diyerek, sözlerini tamamladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol