Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MUSTAFA ÇERKO’YU ANDI
 KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin yaptı. Erşahin, Türk edebiyatında ölüm temasının kullanımına ilişkin bilgiler verdi. “Hayat kadar ölüm de bir hakikat.” diyen Erşahin, “Ölüm, hayat ve insanın olduğu kadar sanat ve edebiyatın da başlıca meselesidir. Ölümden, şiirler ve sözleri şiir olan türkü ve şarkılarda çokça söz edilir.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından topluluk öğrencileri ölüm konusunu işleyen şiirleri seslendirirken, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca, geleneksel Azeri sazı eşliğinde ağıt ve türküler seslendirdi.

Program kapsamında KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nasrullah Özsoy, çalışma arkadaşı merhum Mustafa Çerko’yu anlattı. Mustafa Çerko’nun oğlu Ömer Faruk Çerko da babasını anlatan kısa bir konuşma yaparken, anma programını tertip eden üniversite yönetimine teşekkür etti.

Program, Çerko için yapılan dualarla son bulurken, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak tarafından merhumun ailesine çiçek takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol