banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI BASINDAN SORUMLU GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ Menar

Bu haber kez okundu.

 NASA BULUŞ ŞENLİĞİ

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi, 11. NASA Buluş Şenliği’nden Okullar kategorisinde En Sıra Dışı Tasarım ve Hobiciler kategorisinde Türkiye ikinciliği ve Jüri Özel Ödülü kazandı.

Türkiye genelinde toplam 37 lise, 219 lise öğrencisi, 21 öğretmen ve 14 hobicinin bir araya geldiği 11. NASA Buluş Şenliği’ne Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi toplam 6 proje ile katıldığı yarışmada 2 projesi ile 3 ödül kazanmayı başardı.

Fen ve Teknoloji Lisesi 9. sınıf öğrencileri Barış Kılboz, Tekin Orkun Hengirmen ve takım lideri Biyoloji Öğretmeni Mehmet Fatih Günaydın, “Okullar” kategorisinde “SANÇO” isimli projeleri ile En Sıra dışı Tasarım, Hobiciler kategorisinde ise Mekatronik Öğretmeni İbrahim Halil Şerbetçi “Konstantinopolis” isimli proje ile Türkiye İkinciliği ve Jüri Özel Ödülüne değer görüldü.

NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kalifornia’da hayata geçirdiği “Invention Challenge” yarışması ABD dışında sadece Türkiye’de düzenlenmekte olup, 11. NASA Buluş Şenliği’ne İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, “NASA Buluş Şenliği yarışmalarına 8 kez katılan ve her defasında başarıları aldıkları ödüllerle taçlandırılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin başarılarını tekrarlamalarından gururlandık” dedi.

Toklucu, bilim insanı yetiştirmek amacı ile kurulan Fen ve Teknoloji Lisesi’nin “genç mucitler” olarak tanımladığı öğrencileri ve öğretmenlerini kutladığını söyledi.

BULUŞ ŞENLİĞİ

Buluş Şenliği; fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri buluş yaparak çözmeye davet etmektedir. Buluşları bir şenlik ortamında yarıştırarak, bilimin gençler ve öğrenciler arasındaki popülerliğini arttırmak amacıyla düzenlenen yarışma, Okullar ve Hobiciler olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşmektedir. Bu yılki “Topu Yönet” konulu Bilim Şenliği’de bir bilardo topunu başlangıç noktasından 5 metre uzaklığa gönderip, yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarması hedeflenmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol