banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

MARAŞFED VE ÇİÇEK DERNEĞİNDEN ÖRNEK PROJE; “ÇINARLAR BULUŞMASI”
 Geçmişini bilmeyen, geleceğine sahip çıkamaz sloganı ile başlatılan çalışmada gençler ile köyün ulu çınarları bir araya geldi. Yaklaşık bir ay önce başlatılan çalışmalar neticesinde köyün yaşlı çınarları tek tek tespit edilip, onların hatıraları kayıt altına alındı.

Kayıt altına alınan Çiçek köyünün ulu çınarları toplantı vesilesi ile hem bir araya gelip hatıralarını tazelediler, bu vesile ile genç nesil onların tecrübelerinden istifade ettiler.

Programın açılış konuşmasını İstanbul Çiçek Köyü Dernek Başkanı Naci ÇIKIN yaptı. Projenin amacından ve yaşlılarımızın değerini bilmek adına programın öneminden bahsetti. Daha sonra Çiçek Mahallesi Muhtarı Ergün BOZKUŞ ise mahallemizde ilk defa böyle bir organizasyon oluyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi. Ulu çınarları temsilen kürsüye gelen Abdulvahap ÖZALP ise Çiçek köyünün geçmişi ve hatıralarından bahsetti.

Maraşfed Başkanı Uğur YİNANÇ ise doğduğumuz yeri unutmamak adına projeyi fikir boyutunda tartışıp, yeni kurulan Çiçek Derneğimiz ile ortak çalışıp, köyün ileri gelenlerini hayatta iken yad edip onların hatıralarını kayıt altına almanın önemine vurgu yaptı. Bu projemizin burada ilk toplantısı yapılıyor ama hedefimiz bu projenin örnek alınarak önce Elbistan’a, Kahramanmaraş’a, sonra tüm Türkiye’ye örnek olmasını ümit ediyorum dedi.

Son olarak kürsüye gelen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet GÜRBÜZ ise bu tarzda program ve projeler her zaman olmuyor. Bu fikrin oluşmasında ve sonuçlanmasında emek ve katkı sunanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Çiçek mahallemiz bizlere gereken desteği her zaman verdi. Bizlerde el birliği ile hem çiçeğe, hem de tüm Elbistan’a beraber güzel hizmetler edeceğiz inşallah. Sizlerle bir arada olmak ve ulu çınarların hatıralarını dinlemekten büyük keyif aldım, tekrar programa katkı sunanlara teşekkür ediyorum dedi.

Emek ve Katkı sunanlara çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra, katılımcılara yöreye has içli köfte, çorba ve yemek ikram edilip, toplu halde hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol