banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’LÜ 5 ÖĞRENCİMİZE DESTEK GELDİ.
 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından; Üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek için lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine kısmi destek verilmek için kurulmuş olan 2209/A kod numaralı ‘Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı’ kapsamında yaptığı değerlendirme de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesinden 5 öğrenciye destek geldi.



Gönderilen 6 projeden 5 tanesine destek geldiğini ve hiçbir başarının arkasında tesadüflere yer olmadığının altını çizen KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sinan Baş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Öğrencimiz Dilek Özer Öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr.Emine İkikat Tümer danışmanlığında “Tarladan Sofraya Üzüm Yetiştiriciliğinde Kadının Rolü:  Adıyaman İli Besni İlçesi Örneği” isimli projesi ile 2480 TL, öğrencimiz Ayşe Seval Gökgöz yine Yrd. Doç. Dr.Emine İkikat Tümer danışmanlığında “Çiftçilerin Çevreye Olan Duyarlılıklarının Belirlenmesi: Konya İli Örneği” isimli projesi ile 2490 TL, öğrencimiz Büşra Eryılmaz, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Cuma Akbay danışmanlığında “Kahramanmaraş İlinde Tarıma Dayalı Sanayi İşletmelerinin Sorunları ve Pazarlama Olanaklarının Araştırılması” isimli projesi ile 2500 TL, öğrencimiz Sarper Afşin Ünal, Öğretim Üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Mücahit Paksoy danışmanlığında “Örtü Altı Yetiştiriciliğinde İşletmelerin Sosyo – Ekonomik Yapısı ve Sorunları: Mersin ili Silifke İlçesi Örneği” isimli projesi ile 2150 TL ve öğrencimiz Perihan YILDIZ Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Ahmet ŞAHİN danışmanlığında “Sivas İlinde Madımak Toplayıcılığının Sosyo-Ekonomik Özelliklerinin Belirlenmesi” isimli projesi ile 2500 TL destek ile TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.


 Bizde fakültemize bu gururu yaşatan, geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizi önümüzdeki günlerde ödüllendireceğiz, bu başarının bütün öğrencilerimize bir örnek olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki bu gün 5 olan sayımız önümüzdeki yıllarda çok daha fazla olacaktır”








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol