banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DEN ‘ŞİİR VADİSİNDE İKİ ŞAİR BİR FOTOĞRAF’ ETKİNLİĞİ

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Üniversitelerin yalnızca eğitim, bilim ve teknolojide değil kültür ve sanat alanında da öncü kuruluşlar olduğunu hatırlatan Rektör Can, “Üniversite olarak kültür ve sanat faaliyetlerine de en az eğitim, bilim ve teknoloji faaliyetleri kadar önem veriyoruz. Sanatın insanın ruh dünyasına olumlu katkısının bilinciyle öğrencilerimizi bir sanat dalıyla ilgilenmeye teşvik ediyoruz.” dedi.

Şehir ve üniversiteyi buluşturan bu tür etkinlikleri desteklediklerini belirten Rektör Can, “Kongre Merkezimizin tamamlanmasıyla daha geniş katılımlı kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağız. Edebiyat ve sanat şehri Kahramanmaraş’ın önemli şahsiyetlerini üniversitemiz öğrencileriyle buluşturan bu etkinliklerin üniversite ve şehir bütünleşmesine önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da selamlama konuşması gerçekleştirerek sanat dünyasından isimleri öğrencilerle buluşturan bu tür etkinliklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca tarafından hazırlanan “Şiir Vadisinde İki Şair Bir Fotoğraf” etkinliğine geçildi. İlk olarak Şair-Yazar-Fotoğraf Sanatçısı Yasin Mortaş’ın objektifinden doğa fotoğraflarının yer aldığı multimedya gösterimi yapıldı.

Etkinlik kapsamında Şair-Yazar Tayyib Atmaca ve Şair-Yazar-Fotoğraf Sanatçısı Yasin Mortaş katılımcılara kaleme aldıkları şiirlerden bir demet dinleti sundular.

Program GSF Müzik Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle son bulurken, Gülken Ekin, Rıdvan Furkan Kutlu, Buğrahan Sezen, Bülent Çiloğlu, Muhammet Arif Akciğer, Sunay İçten, Hami Kin ve Hikmet Yavuz’dan oluşan ekip birbirinden güzel eserleri sanatseverlerle buluşturdular.

Şairler Tayyib Atmaca ve Yasin Mortaş’a teşekkür plaketi takdim eden Rektör Can, programda emeği geçenlere ise katılım belgesi verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol