banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE YURT DIŞI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM BURSLULUK PROGRAMI

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla MEB tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programı olan YLSY tanıtımı, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, bakanlık yetkilileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tanıtım programı kapsamında öğrencilere seslenen Rektör Can, devletimizin sunduğu bu önemli imkândan üniversitemiz öğrencilerinin en üst düzeyde yararlanması için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Öğrencilere lisansüstü öğrenim görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Rektör Can, “Farklı ülkelerde eğitim almaktan çekinmeyin. Devletimizin sunduğu önemli olanaklardan yararlanarak hem yabancı dil becerinizi geliştirebilir hem de kariyer noktasında önemli kazanımlar elde edebilirsiniz. Hayatınızın en verimli dönemi olan lisans dönemini iyi değerlendirin. Kendinizi geliştirmeye ve dil öğrenmeye zaman ayırın.” diye konuştu.

Üniversite yönetimi olarak öğrencilere yurt dışı bursları hakkında bilgi verme noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Can, üniversitemize gelerek YLSY programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan MEB yetkililerine teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ise öğrencilerle yurt dışı lisansüstü eğitim deneyimlerini paylaştı. Rektör Yardımcısı Okumuş, farklı ülke üniversitelerinin akademik kültürünün öğrenilmesinin akademik kariyer açısından önemli bir kazanım olduğunun altını çizdi.

Selamlama konuşmalarının ardından MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Karkacı ve Ali Gül, YLSY programı hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

YLSY Programına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, en az dört yıllık fakülte / yüksekokul mezunu, en az 70 ALES puanına sahip, akademik genel not ortalaması 2.50 / 65 veya daha yukarı olan, 30 yaşından küçük, sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli ve askerlikle ilişiği bulunmayan herkesin başvurabildiğini ifade eden Şube Müdürü Ali Gül, seçme ve yerleştirme sürecine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Eğitim süreci ve verilen maddi destekler hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Gül, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü web adresi yyegm.meb.gov.tr üzerinden ulaşılabileceğini söyledi. Tanıtım programı, öğrencilerin konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Programın ardından MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet Karkacı ve Ali Gül’ü Rektörlük Makamında ağırlayarak bir süre görüşen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, ziyaretin anısına hediye takdiminde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol