banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE ''İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ UYUM SÜRECİNDE KENTSEL YAYILIM ALANLARINDA DOĞA TABANLI ÇÖZÜMLER” EĞİTİMİ

TÜBİTAK 2237-A programı eğitim etkinliği açılış programı KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitim etkinliğinde arazi çalışmaları Dulkadiroğlu Belediye sınırı içerisindeki Kahramanmaraş ovasında gerçekleştirilecek.

Açılış programında konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, bütün dünyayı ilgilendiren ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı çözümler ortaya koyacak bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaşanabilir bir çevre için doğa bilincine sahip nesiller yetiştirmek gerektiğine dikkat çeken Rektör Can, KSÜ olarak bu bilinci arttırmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla yakın işbirlikleri içerisinde olduklarını ifade etti.

“İçinde yaşadığımız çevrenin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Şehrimizin sorunlarının tespiti noktasında yürütülen akademik çalışmaları üniversite yönetimi olarak destekliyoruz. Doğamız ve insanımıza fayda sağlamak için yerel yönetimlerle yürüttüğümüz işbirliklerimiz artarak devam edecektir.” diyen Rektör Can, şehir planlamasında yeni çözüm önerileri ortaya koyacak etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise destek veren herkese teşekkürlerini ifade ederek eğitim etkinliğinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nilgül Karadeniz Eğitim etkinliğine ilişkin bilgi verdi. Eğitim etkinliğinin amacının; küresel anlamda öne çıkan iklim değişikliği itici gücünün etkisini azaltmak ya da iklim değişikliğine uyum sağlamak için peyzaj planlama ve tasarımı sürecinde yenilikçi yaklaşımlar sunmak ve bu sürecin öğrenciler tarafından deneyimlenmesini sağlamak olduğunu belirten Karadeniz, 9 üniversiteden 31 öğrenci ve 2 misafir katılımcıya yönelik eğitim etkinliğinin takip etmek isteyen herkese açık olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Etkinlik Düzenleme Kurulunu temsilen Proje koordinatörü Prof. Dr. Nilgül Karadeniz’e hediye takdimiyle son bulan Cahit Zarifoğlu Konferans Salonundaki açılış programının ardından eğitim etkinliği Orman Fakültesi amfilerinde devam ediyor.

10-17 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim etkinliği kapsamında 8 gün boyunca katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. KSÜ Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şule Kısakürek’in düzenleme kurulunda ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Oğuz’un eğitimci olarak yer aldığı eğitim etkinliğinde 4 üniversiteden 11 akademisyen eğitimci olarak yer alıyor.

Çalışma alanı olarak Kahramanmaraş kent merkezinin güneyinde, Kahramanmaraş-Adana Karayolu ile Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu arasında yer alan üretim peyzajları belirlenirken, öğrenciler, belirlenen çalışma alanının etkili ve adil bir şekilde korunmasını ve yönetilmesini sağlamak amacıyla alanı tanıyacak ve değerlendirecek, iklim değişikliği gibi küresel itici güçlere karşı doğa tabanlı çözümler sunmaya çalışılacaklar.

Herkes açık olan Eğitim Etkinliği sonucunda öğrenciler tarafından geliştirilen Doğa Tabanlı Çözüm Önerileri 17 Ekim 2019 tarihinde saat 16.00’da Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda tüm katılımcılarla paylaşılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol