banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE HOCALI SOYKIRIMININ 25. YILDÖNÜMÜNDE ANMA TÖRENİ
 Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin önemine vurgu yapan Rektör Durmuş Deveci, “Biz, ‘İki devlet bir millet’ sözünü yaşam felsefesi edindik. Bir olacağız, birlikte olacağız, birbirimizin eksiklerini tamamlayacağız. İnşallah yine tarihimizde olduğu gibi şahlanacağız”. dedi.

Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Memmedov ise Hocalı’nın bir katliam değil soykırım olduğuna dikkat çekerken,  Hocalı’da yapılanların düşünülmüş, planlanmış bir yok etme hareketi olduğunu söyledi. “Bu gün Irak ve Suriye’de Türkmen kardeşlerimize karşı soykırım saldırıları sürmektedir.” diyen Memmedov, “Bir millet iki devlet idealini unutmak, milletimiz için facia olur. Bu kavramla birlikte büyük bir gelecek inşa edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Programda aynı zamanda KSÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi olan, Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı da bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Aydın Mirzezade, “Hocalı Soykırımının 25 Yılı: Hocalı’ya Adalet” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Hocalı soykırımı öncesi yaşanan sistematik Ermeni saldırılarına ilişkin bilgiler veren Mirzezade, “Ermeniler Hocalı’da Azerbaycan ve Türk dünyasını korkutmayı amaçlamışlardır.” diye konuştu.

“Hocalı Soykırımı, sadece Ermenilerin değil dünya üzerindeki anti-Türk güçlerin ortak projesi ve saldırısıdır.” diyen Mirzezade, “Eline hiç silah almamış onlarca Azerbaycanlıya Karabağ’da Sovyetler Birliği tarafından bilinçli ve donanımlı olarak hazırlanmış Ermenilerce saldırıldı”. şeklinde konuştu.

Ermenilerin sistemli bir şekilde Türk düşmanlığı yaptığına dikkat çeken Mirzezade, “Onlar bizim mescitlerimizi yıktılar fakat biz onların kiliselerini ayakta tuttuk. Bu onlarla bizim medeniyet anlayışlarımız arasındaki farkı en iyi gösteren örnektir.” dedi.

“Bu bir savaş değil soykırımdı. 600 den fazla insan işkencelerle öldürüldü, 104 çocuk yetim kaldı. 24 çocuk ise hem anne hem de babasını aynı anda kaybetti.” diyen Mirzezade, “Birlik ve beraberliğimizi korursak, Hocalılar bir daha yaşanmaz. Güçlü ve tesirli ülkeler olmalıyız.” şeklinde konuştu. Mirzezade, “Ermeniler bilmelidir ki bir gün Karabağ’da Azerbaycan bayrağı dalgalanacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konferans sunumunun ardından Rektör Deveci tarafından Azerbaycanlı misafir katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.  Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Memmedov ise Rektör Deveci’ye Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine verdiği katkıdan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol