banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE “GÖNÜLLERİN SULTANI HZ. MEVLANA” KONULU KONFERANS
 KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Hz. Mevlana’ya KSÜ personel ve öğrencilerinin gösterdiği ilgini ve sevginin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Rektör Can, Mevlana’nın her biri bir birinden değerli öğütlerinden birkaçını katılımcılarla paylaştı. Konferansın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür eden Rektör Can, konuşmalarını konferansın verimli geçmesi temennisiyle tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Yazar Dursun Gürlek tarafından “Gönüllerin Sultanı Hz. Mevlana” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Mevlana Celaladdin-i Rumi hazretlerinin ‘İnsan midesi ile değil kulağı ile beslenir’ sözünü hatırlatan Gürlek, öğrencilere “Kitap okuduğunuz kadar, kitap gibi insanların sohbetlerinde de bulunun, onları dinleyin.” tavsiyesinde bulundu.

Hz. Mevlana’nın Mesnevi’sinin şiirle yapılmış bir Kur’an tefsiri olduğunu belirten Gürlek, Mevlana’nın eserlerini okumanın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Dursun Gürlek öğrencilere; ‘okumaya önem verin’, ‘okumayı hayat boyu sürdürün’, ‘seçkin kitaplardan kütüphanenizi oluşturun’  tavsiyelerinde bulundu.

Konferans sunumunun ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Yazar Dursun Gürlek’e Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının başlıca örnekleri arasında yer alan oyma ceviz sandık hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol