Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE 5 BİN KİŞİLİK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

 Cami temel atma töreninde konuşan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci Cami projesinin bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

“Sabır ve azimle çalışırsak Allah her şeyi nasip ediyor. Başlamış hiçbir cami inşaatı yarım kalmamıştır, ben inanıyorum ki camimizin inşaatı en kısa sürede tamamlanacaktır” diyen Rektör Deveci ilk olarak 750 bin lira destek veren Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere caminin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yapılan caminin vatana, millete ve ümmete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve Abdülhamit Han Camii İmam-Hatibi Ömer Faruk Şirikçi ise konuşmasına üniversite ve cami kapılarının birbirine sonuna kadar açık olduğu bir kültürden geldiğimizi hatırlatarak başladı. Üniversitemize bir cami yapılması hepimizin gönlünde yatan bir aslandı diyen Şirikçi “Başlayan hiçbir iş gecikmiş sayılmaz inşallah bitirerek en kısa zamanda ibadete açacağız” diye konuştu.

Hayırseverlere seslenen Şirikçi “Şehrimiz camiler konusunda çok dikkatli, umuyorum ki hayırseverlerimiz bu camimize de sahip çıkacaklardır” şeklinde konuştu.

Yeni caminin temeli KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, KSÜ protokol üyeleri ve personelin katılımıyla, kesilen kurbanlar ve Ömer Faruk Şirikçi hocanın yaptırdığı dualar eşliğinde atıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yanında yer alan Ahmet Hamdi Akseki Camii projesi örnek alınarak yapılacak olan camide 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Cami projesinde engelliler için yapının bütün kısımlarına erişim sağlayan asansörlerde yer alacak.

Cami inşaatının hayırseverlerin destekleriyle mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol