banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE 40 BİN METREKARE ALANA SAHİP TARLA BİTKİLERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA BİRİMİ AÇILDI
 

KSÜ Avşar Yerleşkesi ve Kayseri çevre yolu arasında bulunan bölgede faaliyete geçen 40 bin metrekare alana sahip Araştırma ve Uygulama Biriminin açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Araştırma ve Uygulama Birimi hakkında bilgiler veren Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lale Efe,  bölümde yürütülen projelerin arazi çalışmalarının bu alanda deneneceğini söyledi.

Araştırma ve Uygulama Biriminin bölgedeki çiftçilerin tarımsal üretimde karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmeyi hedeflediğini belirten Prof. Dr. Lale Efe, “Çiftçilerimizle daha sık bir araya gelerek işbirliğini arttıracağız. 40 bin metrekareye sahip olan uygulama arazimiz bugün itibariyle bölümümüzde yürütülen çalışmalara cevap veriyor. Önümüzdeki yıllarda artan ihtiyaçları göz önünde bulundurarak araştırma ve uygulama çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz bu alanın kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol