banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KSÜ, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VE DOĞU AKDENİZ GEÇİT KUŞAĞI TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ PROTOKOLÜ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 15 Ocak 2020 tarihinde imzalanan işbirliğine dayanılarak hazırlanan protokol, KSÜ Senato Toplantı Salonunda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, DAGTEM Müdürü Doğan Gözcü tarafından imzalandı. İmza töreninde KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Paksoy ve ilgili kurumların personelleri de hazır bulundu.

İmzalanan protokolün hayırlara vesile olması temennisini ifade eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Bu protokol kapsamında devletimizin imkânlarını birlikte en verimli şekilde kullanarak katma değer oluşturacağız. Kurumlarımız arasında zaten var olan iletişimi bu protokol kapsamında daha da güçlendirerek,  etkili ve verimli çalışmaları birlikte ortaya koyacağız. Protokolde yer alan bütün hususları titizlikle takip ederek, üniversitemizin, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünün kurumsal kapasitesini maksimum verimlilikle birleştirerek sorunların çözümünde daha etkili adımlar atacağız.” dedi.

KSÜ ile bugüne kadar güzel bir dayanışma sergilediklerini belirten Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt ise bu protokolün var olan dayanışmaya önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

DAGTEM Müdürü Doğan Gözcü de protokolün kurumlar arası ilişkiye önemli faydaları olacağını ve sinerji yaratacağını dile getirerek, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olması temennisini ifade etti.

Kurum altyapılarının ortak kullanımı, personel, eğitim, AR-GE, etkinlik, öğrenciler için staj, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri konularını kapsayan işbirliği protokolü çerçevesince şehrimizde ihtiyaç duyulan alanlar birlikte belirlenerek, çözüm noktasındaki proje ve diğer çalışmalar birlikte hazırlanacak.

Protokolle kurumların bünyelerinde bulunan bilimsel veri tabanlarına Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, DAGTEM personelinin ve üniversite personel ve öğrencilerinin erişimi sağlanırken, üniversitenin sahip olduğu uzaktan eğitim imkânlarından protokolün tarafları yararlanabilecek.

Protokol kapsamında KSÜ, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, DAGTEM ile sanayi kuruluşları, özel sektör, meslek örgütleri ve STK’larla birlikte araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerine aktif katılım sağlayacak programlar, projeler geliştirmeleri için işbirliği yapılacak. KSÜ öğrencilerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, DAGTEM personel sayılarının yüzde 5’i oranında staj imkânı sunulacak. Yöresel marka, coğrafi işaret veya tescil potansiyeline sahip ürünler için farkındalık oluşturacak tanıtım amaçlı ortak etkinlikler birlikte yürütülecek. Tarımda verimliliğin artırılması, maliyetin düşürülmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanmasında istifade edilecek yeni bilgi ve teknolojilerin hızlı ve etkin bir şekilde çiftçiye ulaştırılması sağlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol