banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ'TA 37 HAFİZE TÖRENLE TAÇ GİYDİ

Kahramanmaraş Onikişubat ilçe müftülüğünce tertip edilen hafızlık yatılı Kız Kuran kurslarından 2015 yılı itibarıyla mezun olan 37 hafizeye görkemli bir taç giyme merasimi düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezini dolduran 2 bin kişi törende duygulu anlar yaşadı.

Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Salonu dolduran binlerce bayan misafirler duygulu anlar yaşadılar. Yaşar Gölcü Kuran Kursundan Asiye Dağ’ın güzel sunumuyla başlayan Programın açılış Kuran tilavetini ise Osman Sadi Kazancı Kız Kur’an kursundan Kur’an-ı Kerimi güzel okumada Türkiye ikincisi Şerife Nur Kazancı okudu.

Programda, Türkiye İkincisi Şerife Nur Kazancı’ya Onikişubat Müftülüğü adına verilen hediye Kurs yöneticisi Necla Altun ile öğrenciyi yetiştiren Şule Osmanoğlu tarafından takdim edildi.

 

Kuran Kursları arasında en çok hafız mezun eden Kurs yöneticileri Gül Saygılı, Sümeyye Gevri, Necla Altun’a başarı belgeleri İl Müftüsü Muhammed Gevher tarfından verildi.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir yaptığı açılış konuşmasında Ecdadın Kur’an’a sahip çıktığı belirtti hafızlık merasiminde olmanın mutluluğu ve sevinci içinde olduklarını söyledi. Müftü Demir konuşmasında Asrı Saadetten bu güne kadar Kur’an tevatüren geldiğini ve Tevatürün de hafızlar olduğunu kaydetti. Müftü Demir; “ Şu an o güzel mutluluğu yaşıyoruz. Hafızlık bir sevda işidir. Dünya da en çok üzüldüğüm şey hafız olmamamdır. Müftü Abdullah Demir Diyanet İşleri Başkanlığının “Hediyem Kur’an Olsun” projesi ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen Kur’an-ı Kerimler, Türkiye’de ve yurt dışında Kur’an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaştırıldığı belirtti, Tüm GSM operatörlerinden 4333 nolu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile Kur’anlarımız ilk etapta Balkanlar ve Orta Asya’da 18 ülkeye ulaştırıldığını söyledi.

Günün anlam ve önemine binaen, İl Müftüsü Muhammet Gevher de burada yaptığı konuşmada salonun dolu olmasını Kuranın insanları çektiğini belirtti. Müftü Gevher, “Kuran Çekiyor. Buradaki salonları doldurmak fevkalade zordur. Ama Kuran bereketi başka, bizleri çekiyor.” Müftü Gevher konuşmasının sonunda, geçtiğimiz Pazar günü Abdülhamithan da yaşanan erkek hafızların törenini bir ilk olarak değerlendirdi, “Aynı güzelliği kızlarımızda da yaşıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ta bir selamlama konuşması yaptı.

Program Sandalza Kuran Kursu öğrencilerinin hazırladığı “Hafızların Atışması”bolca alkış aldı ve Osman Sadi Kazancı Kuran Kursu ilahi grubunun bir birinden güzel okudukları ilahiler programa renk kattı.  Programda Yaşar Gölcü Kız Kuran kursu öğrencileri de “Eğer beni hafız yapmazsan” adlı piyesi başarılı bir şekilde canlandırdı.

Hafızlık merasiminin en önemli sahnesi olan hafizelerin sırayla salona salâvat eşliğinde girişleri oldu. Hafizelere burada hediye takdimi ardından kurs hocaları Necla Altun, Gül Saygılı, Sümeyye Gevri, Hatice Peker Karanfil, Asiye Dağ, Emine Savran, Gülümen Doğru, Tülay Demir, Ayşe Şafak, İmran Mutlu, Emine Doğru, Şeyma Özen, Nurhan Çardaklı, Fatma Yılmaz, Şule Korçak tarafından hafızlık taçlarının takıldı.

Programda Kurs hocalarına ve yöneticilere başarı plaketleri ile çeşitli hediyeler, Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer’ in eşi Fatma Dilek Güvençer, Onikişubat İlçe Belediye Başkan Vekili Havva Saygaz,  Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay,  Şenay Gök ve Nazmiye Temizel, tarafından takdim edildi.

 Program, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarından 37 hafizeye taç takılmasının duasıyla son buldu.

Programa; AK Parti Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Vali Mustafa Hakan Güvençer’ in eşi Fatma Dilek Güvençer, İl Müftüsü Muhammed Gevher’in eşi Hamide Gevher,  Kuran Kursu öğreticileri, öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol