banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KAHRAMAN ÖZEL ÖĞRETİM KURSUNDAN ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEĞİ
 DOBOOĞLU, 18 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan Lisan Yerleştirme Sınavları (LYS) hakkında öğrencilere ve ailelerine başarı dileklerini ileterek sınavlarla ilgili bazı hususlara da dikkat çekti.

 

“18 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan LYS maratonu LYS1, LYS2, LYS3, LYS4, LYS5 olmak üzere 5 oturumda gerçekleşecek. Ancak 13 Mart’ta girilen YGS'de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 150-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. 13 Mart’ta girilen YGS'de başarılı olan öğrenciler için 18 Haziran Cumartesi gününden itibaren LYS1, LYS2, LYS3, LYS4, LYS5’ten oluşan Lisans Yerleştirme Sınav’ları (LYS) maratonu başlayacak.

45 DAKİKA CEVAP VERME SÜRESİ VAR

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) 19 Haziran 2016 Pazar günü uygulanacak, sınav 10.00’da başlayacak, 135 dakika sürecek. LYS-1'de, Matematik Testi ve Geometri Testi yer alacaktır. Matematik Testinde 50 soru bulunacak ve 75 dakika cevaplama süresi verilecektir. Geometri Testinde 30 soru bulunacak ve 60 dakika cevaplama süresi verilecektir.

 

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) 25 Haziran 2016 Cumartesi günü uygulanacak, sınav 10.00’da başlayacak, 135 dakika sürecek. LYS-2'de, Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacaktır. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecektir.

 

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) 26 Haziran 2016 Pazar günü uygulanacak, sınav 10.00’da başlayacak, 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı Testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-1 Testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecektir.

DOBOĞLU; “TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) 18 Haziran 2016 Cumartesi günü uygulanacak, sınav 10.00’da başlayacak, 135 dakika sürecek. LYS-4'te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacaktır. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecektir. Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecektir. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecektir.

 

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) 25 Haziran 2016 Pazar günü uygulanacak, sınav 14.30’da başlayacak, 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacaktır. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır.

 

2016 LYS sınav sonuçları 18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. Sınavlarda başarılı olan öğrenciler için tercihler 26 Temmuz 02 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Tercihleri doğrultusunda bir üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler ise elektronik kayıt işlemlerini 12-16 Ağustos, normal kayıtlarını ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebileceklerdir.”

UMUTLARIN BAĞLANDIĞI, BEKLENTİLERİN ÜST SEVİYELERE ULAŞTIĞI

Deneyimli eğitimci ve kurum müdürü Mehmet DOBOOĞLU’nun açıklaması aşağıdaki cümlelerde yer alan dilek ve temennilerle son buldu.

 

“Bizler Kahraman Özel Öğretim Kursları olarak hayati derecede olmasa da Umutların bağlandığı, beklentilerin üst seviyelere ulaştığı bu sınav maratonunda öğrencilerimizin emeklerinin boşa gitmemesini ve başarılı olmalarını, tabi ailelerinin de beklentilerinin karşılık bulmasını temenni ederiz.  Öğrencilerimiz girecekleri bu sınavlar için mutlaka işinin uzmanı kişi ve kurumlardan, okullardaki öğretmenlerinden, rehber öğretmenlerinden ve idarecilerinden gerekli rehberlik hizmetlerini ve desteğini almışlardır. Ben, öğrencilerimizden aldıkları rehberlik ve destek doğrultusunda gerekli hususlara dikkat etmelerini istiyorum. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Huzurlu bir ortamda sınav geçirmelerini temenni ediyorum. Halkımızdan, sınavların olduğu tarihlerde, sınavda olan öğrencileri düşünerek onları etkileyecek gürültü vb. durumlardan kaçınmaları hususunda dikkatli olmalarını istirham ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol