banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKKURT ÖĞRETMENLER KURULUNDA
  

“Yönetici ve öğretmenlerimiz bir araya gelmesi ve eğitim öğretimin yılının ilk gün olması hesabı ile Ben ilde birkaç okula gideyim öğretmenlerimizle bir arada bulunayım, onlarla öğretmenler odasında bir sohbet edeyim niyetiyle geldim, özel bir çalışma için gelmedim” diyerek konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt daha sonra konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Aslında ben sizi dinlemek için, sizin heyecanınızı ortak olmak için, heyecanınıza yeni bir heyecan katmak için geldim. Öncelikli olarak bizi kabul ettiğiniz bu program vesilesi ile hem de çalışmalarınızın program süreçlerine uygun dizayn edilmiş olması vesilesiyle hepinize teşekkür ediyorum.

Biraz önce Millî Eğitim Bakanımızı  dinlediniz, Bakan Bey'in Milli Eğitim Bakanlığı'na gelir gelmez söylediği bir söz vardır, “ öğretmenlik mesleği eğer bir meslek olarak değerlendirilip her yıl kendisini tekrar eden bir süreç haline gelirse çekilmez bir meslek olur”  her yıl aynı şeyleri söyleyeceksin, aynı vurguları yapacaksınız.  Tabiri caizse aynı esprileri yapacaksınız, alana geldiğinde değişen hiçbir şey olmayacak. Sadece her yıl yeni baştan kendinizi o formata sokaraktan hep tekrar edeceksin, eğer böyle olursa diyor bakan Bey öğretmenlik mesleği çok çekilmez keyifsiz huzursuz mutsuz insanların mesleği haline dönüş.

Ama eğer öğretmenlik mesleği kişinin kendisini gerçekleştirme kendi öğrenme yolculuğu haline dönüşürse, ben bu sene ne öğreteceğim çocuklarla, neler paylaşacağım geçen yılki anlattıklarıma neler ilave edebilirim diye düşünürse o zaman anlam kazanır. İnancımız “İki günü eşit olan zarardadır diyor inancımız. Dolayısıyla bu serüveni kendi öğrenme serüvenine dönüştürmek lazım. Ben bu sene çocuklara farklı neler öğretebilirim, onlara nasıl etkileşim yapacağım. Onlara anlatırken yeni değişen sistem üzerinden neler yapabileceğinizi konuştuğunuz zaman öğretmenlik mesleği bir öğrenme serüvenine dönüşür ve bu öğrenme serüveni de bununla birlikte kendisini alır götürür. Yani bir heyecansız bir alan yerine heyecanlı canlı kanlı Hareketli bir süreci ifade eder diyor ve ben de Hakikaten bu söze bu sürece inanıyorum mutlaka katkı sunmamız gereken bir alan olarak görüyorum” dedi.

Akkurt, öğretmen yetiştirme süreçleri ile ilgili olarak gerek Milli Eğitim Bakanlığı ile  gerekse Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile birlikte yeni bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmanın özünü , Millî Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan çalışmaları ve öğretmenlerden beklentilerini anlattıktan sonra konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

Geleceğine insan yetiştiren, geleceğin yöneticilerini, idarecilerini, doktorlarını işte valilerini yetiştiren geliştiren, onların gelişimlerini şekillendiren bir bakış açısına sahip olmamız gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman çok keyifli bir dönem geçirirseniz. İşe bu gözle baktığınız zaman karşılaştığınız her sorun, her problem sizin üstesinden gelmeniz, kendinizi geliştirmeniz için size fırsat olarak geldiğini düşünürsünüz ve bu sorunun bir çözüm yolunun olduğunu ve bu çözüm yolunu sizin bulabileceğinizi, siz bulamazsınız bile yardım alarak çözebileceğinizi alanlar görebilirsiniz, Ama olumsuz bir bakış açısına giderseniz ya hep sıkıntılar zaten dertler beni bulur, diyerek düşünürseniz hayat çekilmez olur, başarıyı yakalamamız mümkün olmaz.

Gündeminizde farklı alanlar ve farklı konular var siz onları konuşacaksınız ben onlara girmeyeceğim, ben hepinize hakikaten bu iklim için, bu sağlanan ortam için, Beni burada misafir ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah arzu ettiğimiz hedeflediğimiz bütün alanlara hep birlikte ulaşma şansını fırsatını buluruz, yeni döneminiz hayırlı olsun.” Dedi

Okul müdürü Erdal Şahin Gedioğlu ise okulu adına şu konuşmayı yaptı:

Müdürüm Şeref verdiniz, Kahramanmaraş’ta en huzurlu okullardan biriyiz, yeni gelen arkadaşlarımız da oldu. İyilikte sınır yok bundan sonra daha da iyi olacağız.  Bu alanda yeni bir aşk ve heyecanla, yeni Bakanımızın da pozitif enerji yaydığı eğitim camiasına katkı sunmak için gayret göstereceğiz. Kapsamda seminer programımız da gayet dolu dolu, öğretmen arkadaşlarımızın da fikri alınacak. Bu bağlamda gayet şu an heyecanlı ve huzurluyuz, stres yok çünkü okullar huzurlu olmalı, öğretmen okula giderken kaygıyla gitmemeli” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol