banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

EMEKLİ ALBAY GÜLER’İN KSÜ’DE ‘BALKANLARA HÜZÜNLÜ VEDA’ KONFERANSI
 Fen-Edebiyat Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Amfisinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan yaptı. Balkan meselesinin Türkiye tarihi için önemine vurgu yapan Dekan Doğan, konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından 1977-2007 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli kademelerinde görev alan, emekli olduktan sonra da Aselsan ve Roketsan gibi önemli kuruluşlarda yönetim ve denetim kurulu üyeliği görevleri üstlenen Araştırmacı Yazar Emekli Albay Atilla Güler, Balkan Harbi’nin öncesi, sonrası ve etkilerini ele aldığı “Balkanlara Hüzünlü Veda” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Balkan Savaşlarını Batının Osmanlıyı parçalama projesi olan ‘Şark Meselesi’ bağlamında ele alan Güler, Balkan meselesinin devlet ve toplum üzerinde travmalara sebep olduğunu ifade etti. Tarihin bugüne ışık tutan birçok olayı içerisinde barındırdığına ve bugün coğrafyamızda yaşananların bu çerçevede ele alınması gerektiğine dikkat çeken Güler, tarihi süreçlerin ve etkilerinin genç nesillere anlatılmasının önemine değindi.

Konferans sunumunun ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Atilla Güler’e çeşitli hediyeler takdim etti. Kendisini üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, verdiği değerli bilgiler için Güler’e teşekkür etti. Emekli Albay Güler de Rektör Can’a “Balkanlara Hüzünlü Veda” isimli kitabını takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol