banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

EKİNÖZÜ BELEDİYESİNDEN DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ
 Gaye İnsan Uluslararası Yardım Derneğinin de desteği ile 100 öğrenciye ulaştırılan yadımlar ile öğrencilerin eğitim öğretim hayatında başarılı olmaları amaçlanıyor.  

Konu hakkında açıklama yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Belediye olarak her zaman öğrencilerimizin yanında oluyoruz. Basın Yayın Müdürlüğümüzün başlattığı Sosyal Sorumluluk Projesi  Minik Eller Kalem Sever Projesi ile  öğrencilere destek sağlamaya çalışıyoruz.

Her eğitim ve öğretim sezonunda,  ihtiyaç sahibi vatandaşların okul sıkıntılarını sona erdirmek için bu yardımı yaptıklarını belirten Çeleğen şu şekilde konuştu: "Dar durumda olan vatandaşlarımız okulların başlaması ile çocuklarının malzemeleri konusunda sıkıntı çekiyorlar. Bu konuda duyarsız kalmamaya devam ediyoruz. Bizde bir nebze olsun destek oluyoruz."

Ekinözü Belediyesi'nin eğitime önem verdiği için birçok çalışma yaptığını vurgulayan Çeleğen, okulların fiziki gelişimi ve öğrencilerin iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri için destek çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Belediyenin yapacağı çalışmalarda eğitimi ön planda tutmaya devam edeceğini söyleyen Çeleğen şöyle konuştu: "Eğitimi tek başına ilgili kurumlara bırakmak yerine yerel yönetimlerin de destek çıkmasını önemsiyoruz. Biz sorumluluğu bir kuruma atıp geri çekilmektense eğitim kalitesinin artması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda gelen talepleri de en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Her ay eğitime katkı vermeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Çeleğen sözlerini şu şekilde devam etti: "Belediyemiz daima sosyal sorumluluklarını bilen ve bu konuda farklı çalışmalar yapan bir belediyedir. İlçemizde son yıllarda eğitim ve öğretim kalitesi artıyor. Eğitimdeki kalitenin artması neticesinde sınav başarıları da arkasından geliyor. Biz bu başarının artmasını belediye olarak önemsiyoruz. Eğitimim kalitesinin artması demek Ekinözülü bireylerin Ekinözü’nü gelecekte daha iyi yerlere getirmesi anlamına geliyor. Bu nedenle biz hem öğrencilere şahsen, hem de okulların fiziki anlamda gelişmesi bakımından destek olmak için çaba veriyoruz. Okulların fiziki durumlarına katkı sağlamakla birlikte İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarına da okulların açıldığı dönemde destek olmak istedik. Bu nedenle öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl yardım yaptığımız öğrenci sayısı 7 binin üzerindeydi.  Her yıl yaptığımız bu çalışmayı bu yıl da yapmaktan mutluluk duyuyoruz.  İhtiyaç sahibi ailelerimize böyle desteklerin yapılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belediyemiz eğitim ve öğretimde her şekilde desteğine devam edecektir. Bu konuda planlamalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Desteklerinden dolayı Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Bilgehan Murat Miniç Bey’e ve Belediyemiz Basın Yayın Sorumlusu İsmail Bozdoğan’a Teşekkür ederim.”

Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Bilgehan Murat Miniç, yaptığı açıklamada Bangladeş'ten, Arakan'a, Suriye'den Güney Afrika'ya kadar birçok yerde yardım faaliyetleri yürüttüklerini kaydetti.

Türkiye'de de birçok ihtiyaç sahibinin yardımına koştuklarını belirten Miniç şunları dile getirdi: "Ekinözü Belediyesi ile birlikte buradaki okullarda eğitim gören yardıma muhtaç çocuklarımıza geçen yıl bot ve mont dağıtımı yapmıştık.  Bugün de yine Ekinözü Belediyemizin çağrısı üzerine yaklaşık 100 öğrencimize kırtasiye desteğinde bulunduk.  Bangladeş'den  Arakan'a, Suriye'den Güney Afrika'ya kadar birçok yerde yardım faaliyetlerimiz mevcut. Gerek su kuyuları, gerek oralardaki yetimhanelere yardımlar, gerek kurban kesimleri gibi. Bunun dışında da Hatay’da,  Kilis'te,  Gaziantep'te özellikle savaş mağduru ve yetim aileleriyle şehit aileleri ve yetimhanelere yönelik çalışmalarımız var. Bunun dışında da yurt içinde de kış faaliyeti olarak 'Köy Okullarına Yardım Kampanyası' adını taşıyan bir kampanya başlattık.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol