banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

EĞİTİME KONAN SON TUĞLA, ÇİNKAY’DAN
 Valilik makamındaki imza protokolünde konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, göreve geldiği günden bu yana toplam 34 eğitim kurumunun protokolüne imza attıklarını (bunun 2’si 2010 yılında gerçekleşti) bundan da memnuniyet duyduklarını belirterek, bu protokollerin sayısının aratması dileğinde bulundu, işadamı Abdullah Çinkay’a teşekkür etti.

“Üngüt’teki okulumuz eğitim için yetersizdi. Abdullah Çinkay bey adına yapılacak olan okul bölgede çok ihtiyaç duyulan eğitim yuvası olacak. 24 derslikli. Aslında orada bir okul var, ama yetersiz. Bu tamamlandığında, eski okul buraya taşınacak, eski okul yerine de yenisi yapılacak. Hayırseverliliğine şahit olduğumuz, fakir öğrencilere burs verdiğini bildiğimiz, eşinin de bu konuda çok hassas ve duyarlı olduğunu bildiğimiz sayın Çinkay’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK HEYECANLIYIM, ÇOK!

“Böyle anlamlı bir ortamda, bir günde hem çok mutluyum, hem de çok heyecanlıyım” diyen hayırsever işadamı, aynı zamanda da Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olan Abdullah Çinkay, aslında bir okul yapımı için ailesi ile zaman-zaman meseleyi konuştuklarını, ancak kısmetin bugüne olduğunun altını çizerek, “Ben köyde yaşadım, köyde okudum. Lakin okulumuzu yoktu, çok zor şartlar altında ilkokul eğitimimizi sürdürdük. Okulsuzluğun, eğitimin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Eşimle konuştuk, bir okul yaptırma kararı aldık. Sayın valimle görüştük, bugün de imza protokolü için buradayız. Bu memleket bizim, burada bizim çocuklarımız, torunlarımız okuyacak. Dilerim bu yatırımlar, eğitime bu katkılar sürer. Dedim ya, buna en çok ben sevindim. Çünkü okulu, yolu olmayan bir köyde doğup büyüdüm ve ilkokulu okudum. Yol yoktu, köprüsü olmayan çaylardan, derelerden geçer, giderdik” diye konuştu.

2 MİLYON 600 BİN LİRAYA MAL OLACAK!

Gedemenli Mahallesindeki okul 8 dönümlük bir alana yapılacak, müteahhitliğini ise tanıdık isim, bu konuda kariyerini ve kalitesini ispatlamış olan İnşaat Mühendisi, hukuk ve yazar Serdar Erdoğanyılmaz üstlenecek.

2 milyon 600 bin liraya mal olacak okulun 2 milyonu hayırsever işadamı Abdullah Çinkay tarafından karşılanırken, 600 bin lirası da özel idare tarafından sağlanacak.

Son olarak, “Bu protokole imza atarken hem çok mutluyum, hem de çok heyecanlıyım, okulun temeli en kısa zamanda atılır, en kısa zamanda da eğitimin emrine ve hizmetine açılır. Biz bugün bir başlangıç yaptık, çünkü başlamak bitirmenin yarısıdır” diyen Çinkay, ilerleyen senelerde yeni eğitim yatırımı için de katkı sağlayabileceğinin işaretlerini-sinyallerini verdi.

İmza protokolüne ayrıca vali yardımcısı Mustafa Anteplioğlu ile, il milli eğitim müdürü Mesut Alkan da katıldı.














Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol