banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÇOCUKLARIMIZA DESTEK VERMEZSEK ONLARDA BİR YERE GELEMEZ

 Geçen yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında imzalanan protokol ile Tekstil Mühendisliği okuyan öğrencilere burs desteği ve yurt dışında dil eğitim alma imkanı tanınmıştı.  Burs desteği alan ve sınavlarında başarı gösteren 3 öğrenci Malta’ya dil eğitimi gönderiliyor.

Abdulsamet Maraklı, Enese Taştan ve İpek Başkonuş, Malta’ya hareket etmeden önce KMTSO Yönetim Kurulu Toplantı salonunda KMTSO Başkan Yardımcısı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyesi Akif Gölcü ile bir araya geldi. 

Burada bir konuşma yapan Zabun: “Dünya tekstil devleri ile yarışan Kahramanmaraş’a, donanımlı mühendislerin oluşturduğu kitleler lazım. Bizde bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerin, çocuklarımızın elinden tutmazsak, onları desteklemezsek kimse bir yere gelemez. Etrafımızda oluşan ateş çemberini söndürecek; okumuş ve her parmağında ayrı bir hüneri olan bu öğrencilerimiz, çocuklarımızdır” dedi.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif Gölcü ise şunları kaydetti: “Kahramanmaraş 1980 yılında aldığı teşviki son kuruşuna kadar kullanarak bugün dev fabrikaların oluştuğu bir duruma geldi. Gelinen bu noktada nitelikli personel sıkıntısını üniversitemiz ile birlikte çözmeye çalışıyoruz. Geleceğin mimarı gençlerimiz üretime katılabilmek için aldıkları eğitimin yanında kendilerine sağlanan bu destekleri de iyi kullanıyor. Gelecekte çok ama çok iye yerlerde olacağız

Malta’ya gidecek öğrencilerden Abdulsamet Maraklı ve İpek Başkonuş ise KMTSO’nun sağladığı dil eğitimi ve burs imkanı ile ülkelerine başarılı birer mühendis olacaklarını söylediler.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol