banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÇAKMAKÇI SAİT ORTAOKUL VE İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE ENGELLİ FARKINDALIĞI PROGRAMI
 Açılış Konuşması yapan Okul Müdürü Hakkı Erdemir “ Böyle bir programın okullarında yapılmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına teşekkür ederek,  Okullarında 2 Özel Eğitim sınıfı olduğunu belirterek: “Tüm herkesin empati yapması gerekmektedir. Engeller sevgi dolu yüreklerle aşılır” dedi.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Engelsiz Bir Kahramanmaraş’ için gayret ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde engelli kardeşlerimizin de olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerden başta engelli kardeşlerimizin faydalanması için çalışmalarımızı o doğrultuda yapıyoruz. Gerek toplu taşıma araçlarımızda gerekse yol, kaldırım çalışmalarında engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalar yürütüyoruz.

Engelli kardeşlerimiz evlerinde hapsolup kalmasınlar, sosyal hayata tutunsunlar diye çok çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin bilinçlenmesi adına çeşitli eğitim seminerleri düzenliyoruz. Engelli kardeşlerimizin el becerilerini geliştirmeleri için çeşitli kurslar düzenleyerek gerek hayata tutunmaları gerekse aile bütçelerine katkı sağlamaları yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Konuşmacı olarak Kürsüye gelen Engelliler Şube Müdürlüğü Personeli Psikolojik ve Rehber Danışmanı Samittin Akagündüz  katılımcılara “Engelli Farkındalığı ve Engellilerle İletişim” konulu seminerini sundu. Öğrencileri sahneye alarak sahnede görme ve yürüme engelli farkında lığı oluşturmaya yönelik etkinlikler düzenledi.

Engelliler Şube Müdürlüğünce programa katılan Öğretmen ve öğrencilere Engellilerle İletişim Kitapçığı dağıtıldı.

Daha sonra Kültür ve sosyal işler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam Çakmakçı Said İlkokulunda bulanan özel eğitim sınıfı öğrencilerini ziyaret edirek, Öğretmen ve Öğrencilere hediyeler verdiler.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol