Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENEME SINAVI
Kahramanmaraş ve ilçelerinde 304 okuldan 21 bin öğrenci Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan deneme sınavına katıldı.

Zekeriye Tanrıverdi İmam Hatip Okulu'nda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,Genel Sekreter Yardımcısı Bedri Akkaya, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran sınavla ilgili incelemelerde bulundular.

İnceleme sonrası gazetecilere bir açıklama yapan İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  8. sınıftan 9'uncu sınıfa geçen öğrencileri yerleştirme sisteminde yeni bir uygulamaya geçildiğini belirterek, şunları söyledi:"Geçen yıla göre sistemimizde bir farklılık oluştu. Bütün okullarımız sınavla öğrenci almayacak. Sadece belli okullarımız sınavla öğrenci alacak. Öğrenci alacak okullarımıza öğrencileri seçmek için iki deneme sınavı planlaması yaptık. Bugün birincisini yapıyoruz. 1 ay sonra da ikinci sınavı yapacağız."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise;  “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'un seçim çalışmalarında "bizler öğrencilerimizin ikinci velileri olacağız" vaadini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok projeye imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Liselere geçiş sınavı. Biz büyükşehir belediyesi olarak daha çok lojistik destek vermekteyiz. Temel maksadımız Kahramanmaraşlı gençlerimizin bu sene sınav değişikliğinden dolayı bir zarar görmeden başarılı olmalarını sağlamak” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol