Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BU YAZ ; “HAYDİ BİZİMLE OL”

 Dünyada ve ülkemizde birçok araştırmaya konu olan öğrenme kayıpları yıl içinde öğrenilen bilgi ve becerilerin bir kısmının ya da tamamının plansız ve tekrarsız bir yaz tatilinde kaybedilmesi olarak tanımlanıyor. Ülkemizde ise yaz tatilinin yaklaşık 3 ay gibi bir sürece yayılması ile öğrenme kayıplarının artması, hatta yeni eğitim-öğretim yılının başında yeni bilgi ve becerilerin öğrenilmesinde güçlükler yaşanması genellikle karşılaşılan bir durum.

Uzmanlara göre yaz sürecinde öğrenme kayıplarını en aza indirmek ve bu durumun önüne geçmenin çözümü kesintisiz, yoğun ve yorucu bir ders çalışma planı değil. Böylesi bir çalışma amaca ulaşmayacağı gibi öğrencileri moral olarak geriye düşüren bir süreç olarak görülüyor.IQ Gelişim Merkezi olarak; tatil yapma biçiminde ve zaman yönetimi konusunda alınacak küçük tedbirlerle bu sorunun üstesinden gelebilecek çok eğlenceli programlar sunuyoruz.

Öğrenciler tarafından yıl içinde öğrenilen bilgi ve becerilerin gündelik yaşamla bağlantılarını bulmak ve kurmak, bir başka deyişle bilişsel/zihinsel bilgi ve öğrenmelerin sosyal öğrenmeyle pekiştirilmesi amaçlanıyor.

Değerli velilerimiz , IQ Gelişim merkezinde sunduğumuz okul müfredatına uyumlu MenarMental Aritmetik, Pumkin Online İngilizce, Robot Atölyesi, Yaz tatil kitabı etkinlikleri, Hızlı Okuma, Eğlenceli Bilim, Kur’an Eğitimi , Sanatsal Etkinlikler, Jimnastik ve Kick-Box ve Akıl Oyunları aktiviteleri bu yaz  en İyi,eğlenceli yardımcı olarak görünüyor. Buyaz  etkinliklerinde öğrencilerimiz kendi akranlarıyla bir araya gelerek kişisel gelişim imkanı da bulacaklar. Aynı zamanda bilişsel bir çok bilgiyi eğitici ve uygulamalı oyunlar, sanatsal-sportif aktivitelerle sıkılmadan kayıpların önüne geçerken, yeni bilgi ve beceriler edinme şansına sahip olacaklar.

Öğrencilerimizin kişisel dünyalarını zenginleştirmek ve ufuklarını genişletmenin birçok yolu var. Hafta sonları ailecek yapılacak tarihi ve turistik yerleri kapsayan kısa ziyaretler, müze ziyaretleri, arkadaşlarıyla  yapılacak ortak aktiviteler ve bunları destekleyen yıl içindeki öğrenilenlerin kısa tekrarına dayanan çalışma planları bu yollardan bazıları olacak. Bu seçenekler işe yarar birçok faydayla beraber öğrenilenlerin pekiştirilmesini ve kayıpların azaltılmasını sağlayacaktır.Bu yaz;  tatil ve dinlenmeyi atlamadan kaliteli zamanlar planlamak ve eğlenirken öğrenmek  öğrencilerimiz için çok faydalı olacak. Bunun için “ Haydi bu yaz bizimle olun”.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol