Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

12’Cİ NASA BULUŞ ŞENLİĞİ’NDE BÜYÜK BAŞARI
 NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği “Invention Challenge” yarışmasının Türkiye ayağı olan 12. Buluş Şenliği, İstanbul Bilgi Üniversitesinde düzenlendi.

 

Amerika dışında sadece Türkiye’de düzenlenen ve buluşların bir şenlik ortamında yarıştığı etkinlikte, Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, Ali Kağan Akbaş, Mehmet Kenan Almacı ve Özel Sanko Koleji öğrencisi Ata Kaan Aktaş hazırladıkları projeleriyle okullar kategorisinde  “En Sıra Dışı Tasarım”, Hobiciler kategorisinde ise Biyoloji öğretmeni Fatih Mehmet Günaydın Projesi ile “Türkiye Birinciliği” ve “En Yaratıcı Tasarım” ödüllerinin sahibi oldular.

 

Türkiye genelinde İstek Okulları, Bilfen Okulları, TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi, Hisar Okulları, İzmir Özel Rota Fen Lisesi ve Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın da aralarında bulunduğu 18 lise ve 3 hobicinin katıldığı 12. NASA Buluş Şenliği’nin bu yılki konusu “Top Atışı” olarak belirlendi.

 

Mucitler, verilen üç voleybol topunu üç farklı hedefe bir dakika içinde atacak düzenek tasarladı ve düzeneği yarışmada belirlenen kurallar çerçevesinde geliştirerek hedefe ulaştılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol