Geçenlerde yazmıştım, belki de birilerinin canı sıkıldı ifademe, ‘mantar gibi çoğaldılar!’ ifademe takılmış olabilir bazı zat-ı muhteremler.

Önemli değil. Bildiğim doğrudan şaşmaz ve yazamama da feriştahı mani olamaz!

Eğitim bizim temel sorunumuz. Sağlıktan sonra desem, belki de önceliği eğitime vereceksiniz, bilemem de, devlet okullarındaki eğitim-öğretim kalitesinin yerlerde sürünmesinden olsa gerek, önce dershaneler, derken kurslar, sonra bir yerlerden bozma eğitim kurumları peydah oldu bu şehirde, her yerde…

Herkes kendini pahalı satmaya kalkışıyor. Adamın öğrencisi parmakla saysan 120’yi zar zor bulur, söylerken 200’e yakın diyor.

Ona kalırsa, 199 da 200’e yakın, 150 de, 149 da… Ama hangisi doğru ve mantıklı…

*

Hatırlayın, çok uzak ara değil, geçen senin son aylarında, ünlü ve büyük bir kolej, ulusal medyada gündemden düşmedi. Öğretmenlerin maaşlarını ödememiş de, veliler ve öğrenciler mağdur olmuşlar da, öğretmenler eylem yapıp haklarını aramışlar da, mış da mış mış…

Neticede bir simitçiyi bünyesine katan Ziraat Bankasının bu koleji de himayesine alacağı, alması beklenirken, İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı olaya el koymuş!

Kurtarmışlar yani…

Tamam da, o öğretmenlerin, perişan olan velilerin ve öğrencilerin onurunu, mağduriyetini kim kurtaracak?

Neyse…

*

Bugün şehrimizde eğitim kurumu veya bilmem ne okulları adı altında, veya kolej ismiyle çok sayıda eğitim kurumu hizmet veriyor. Eğitim için, kalite için… Eyvallah!

Kulağımıza geliyor, bazıları artık rüştlerini, kendilerini ispatlamış durumdalar. Sıkıntı, şikâyet yok.

Ulusala kadar taşınan eğitim kurumunu bir tarafa bırakıyorum, o kendini kurtardı veya kurtaracak bir şekilde. Yine kulağımıza geliyor, bazı kolejlerde çalışan öğretmenlerin maaşlarını alamadıkları, bu çok iddialı yola çıkan, kendilerini dev aynasında görenlerin yedikleri yemeklerin parasını dahi ödeyemedikleri, üstelik vermeyi bırak, yediklerini dahi inkâr ettikleri, bu sebeple üretici firma ile mahkemelik oldukları söyleniyor, iddia ediliyor.

Bunlar hoş şeyler değil. Birinin yanlışı diğerlerine de sıçramasın, mal olmasın!

Eğitim camiası nahır değil netice itibariyle…

*

Dedim ya, şimdi bu eğitim kurumları, yani kolejler şimdi ciddi bir sınavdan geçiyorlar. Bakalım sınavı kim, kimler geçecek, kimler velilerin, öğrencilerin ve milli eğitim camiasının gözdesi olacak!

Yoksa yakında bombalar mı patlar, bu kadar öğrenci azlığı ve artan maliyetleri karşılamakta zorlananlar, kapıya kilit vurup çekip giderler mi, esnafa dahi borcunu ödemekte zorlananlar ‘bizden buraya kadar!’ deyip kirişi kırarlar mı?

Hiç istemem ama itidal, itidal, itidal…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol