banner1451
banner1461
  

Mesleğini bırakın bir yana, adam gibi adam diyebileceğimiz, gönül dostu sınıfına dâhil edebileceğimiz, insan yerine koyup bir çayını içebileceğimiz, dertleşebileceğimiz kaç kişi var şu alemde.

Müteahhitlik zor zenaat. Paran olacak, çevren olacak, itibarın olacak, kredin olacak, güvenirliliğin olacak, en önemlisi elinde belgen olacak.

Bunların hiçbiri yoksa, hele hele bir de kamunun işini yapıyorsanız, Allah yardımcınız olsun!

*

Abidin Doğanay’ı kendi gazetemi çıkarttığım günden beri tanırım. Düzgün adamdır. Yaşam dolu, güleç, gözü gönlü bol, esprili,  en önemlisi de müteahhitliğinin yanında şairliği ile bilinen adam gibi adam, dost.

Gazetemin de yazarlarından. Şiirlerini de keyifle okur insanlar.

Şimdi bu dostumuz, eski günlerini arıyor. Hani derler ya, “Allah kimseyi gördüğü günden geri koymasın!” aynen öyle işte. Açıkçası iflas etti. Ne varsa elinde kaybetti. Niye kaybetti, neden bu hale geldi? İnsanlara çok güvendi, herkesi kendisi gibi sandı, her yüze güleni dost bildi. Ama yanılmış.

Şimdi işi gücü yok. Ekonomik olarak zorda. Ama direniyor ayakta kalabilmek için.

*

Zaten son senelerde işi bozuğa gidiyordu, farkındaydı. Alacaklarını alamıyor, iyi niyeti suiistimal ediliyordu. Ve geçen yıl kalp krizi geçirdi.

Peki, neden rahatsızlandı, neden kalp krizi geçirdi? Bu meslek adama kalp krizi de geçirtir, ecelinden evvel öldürür de! Allah muhafaza! Kamudan alacağını alamazsan, kamudaki kıytırık görevli bir imza için gözlerinin içine bakıyorsa, paranı ödemek için bin dereden su getiriyorsa, bahaneler ileri sürüp, önüne engeller koyuyorsa, hal böyle olunca, kamudan alacaklarını alamayınca çevreye olan borçlarını da ödemekte sıkıntı çekiyorsan, öte yandan çalışanların da ihtiyaçları varsa, onlara da naçar kalıyorsan, kalp krizi geçirmeniz normal.

*

Abidin Doğanay adamın hası. Yiğit adam, mert adam. Geçmişte herkese iyiliği dokundu, şimdi bakıyorum, dikkat ediyorum, gelip çayını içenler, yemeğini yiyenler, ilan atıp parasını alanlar, sormuyorlar bile.  “Nerdesin, necisin, ne iş yapıyorsun, sağlığın sıhhatin iyi mi?” diye sormuyorlar bile.

Ataların dediği doğru, düşenin dostu olmazmış.

Dilerim eski günlerine geri döner, işinin başına geçer, ekonomik olarak iyileşir, kendini toparlar, yeniden çok sevdiği mesleğine döner.

Bunu bütün kalbimle istiyorum, sevgili dostuma, arkadaşıma Allah yardım eylesin  diyorum.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol