banner1451
banner1461

51 senelik meslek hayatımda, başarı hikâyeleri yazan birçok kimsenin öyküsünü köşe yazıma, ya da haberlerime taşıdım.

Bunlar kimi zaman ya işadamı, ya siyasetçi, siyasi liderler, ya sivil toplum kuruluş kanaat önderi, ya sanat dünyasından bir isim, ya hayırsever vatandaş, ya firma@marka olurken, ya da bürokrat olurken, bugün bunlara bir başka isim eklendi.

Göksun’un, Kocahöyük’un onuru, gururu bir isim.

Dr. Bünyamin Kenger…

Tabi herkesin farklı hikâyeleri, farklı başarı öyküleri vardı. Çoğu ve genellikle hepsi iz ve eser bırakan isimlerdi. Öyle ki, hepsi de en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etmişlerdi.

Gerçek tekti, nokta…

Bu tanıma Dr. Bünyamin Kenger de ziyadesiyle girenlerdendi. Yurt dışında doktora eğitimi yaptığı için bu ünvanla anılıyordu her yerde. Zaten kendini ‘ekonomi doktoru’ olarak lanse ederken, yurtiçi ve yurt dışı bağlantılarını, yatırımlarını, projelerini, piyasayı, ekonomiyi iyi bildiğini anlatmak istiyordu.

*

Daha 15 yaşında iken köyünden gurbete çıkmış, geçimini, aşını ve işini dışarıda aramış sayın Kenger’i, daha Bozhöyük köyüne, (ki 1994 yılında belde olmuş, büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşmüştü) varmadan şanını-şöhretini ezberlemiştik adeta. Bazıları, isimlerinin birkaç adım önünde giderler. Kardeşimiz Kenger de bunlardan biriydi.

Göksun ilçesini 7-8 km. geçmiştik ki, aracımız sağa saptı, köy görünmüştü. Evinin duvarında REİS yazıyor büyük harflerle. Tanıştığımızda, ondaki liderlik ruhu odaya yayılıyor bir anda. Duruşu, milliyetçilik tanım ve tarifine farklı bakışı, onu daha saygın kişilik haline getirmiş.

*

Cuma namazı sonrası, senelerdir 12 metrekarelik evde yaşam mücadelesi veren Dursal@Fadime Özdemir çiftinin yeni evine gidiyoruz. Dursal gariban bir adam, 2 çocuklu aile babası. Ama yoksulluk onu senelerdir küçücük, köhne ve harabe evde yaşamaya mecbur ve mahkûm bırakmış. Bir insanın yaşayabileceği yer değilken, Kenger evi yıktırıp sıfırdan yeniden yaptırıyor. İnsanlık adına, Allah rızası için!

İlçenin efsane Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce de geliyor anahtar teslim törenine. Zarif, nezih konuşma yapıyor sayın Cüce. Bu hamiyetperverliğin birçok insana örnek olması gerektiğini hatırlatıyor, arkasından Kenger bu evle birlikte daha 100 garibanın yuvasını yapacağını, onları ev sahibi yapacağı müjdesini veriyor.

İyiliksever, hamiyetsever, yardımsever işadamı, köyünün, ilçesinin, işyerleri bulunan Alanya ve Antalya’nın olduğu kadar dünyanın da yakından tanıdığı bir isim. Düşünün 4 ülkenin vatandaşı. Yeryüzü haritasında neredeyse görmediği ülke kalmamış, yakın, uzak…

Fahri konsolos. Tanıtım elçisi adeta.

*

Bir yeteneğini daha öğrenmiştik. Bildiğimiz şuydu, bu köy, yani mahalle ki Göksun ve havalisi de öyle, pehlivanlar yatağıydı. Bu köyden ünlü pehlivanlar çıkmıştı.

Öyle ki güreş ağası bile bu köydendi. Zafer Gül…

Kenger de eski pehlivanlardan. 1994’de 82. Kg.da Avrupa serbest güreş şampiyonu olmuş, 12 yıl Almanya milli takım formasını giymişti.

Şimdi de başarısını yurtiçi ve yurtdışında gösterirken, vefayı bilen 50 yaşında bir yiğit, bir delikanlı, bir REİS olarak garibanların dostu olmayı sürdürüyor.

*

Yurt dışından beri gelmeyen biri olarak yabancı dili de vardır mutlaka ama gönül dili, insan dili, yardımlaşma, paylaşma dili hepsinin üzerinde idi.

Yardım yapmak, hayır işlemek, gönüllere dokunmak her zengine nasip olmuyordu. Lakin Kenger, yokluğu ve varlığı görmüş birisi olarak, bundan böyle elinden geldiğince, fırsat ve zaman buldukça kendini hayır işlerine adayacak.

Evler yapacak, öğrencilere burs verecek, garibanlara, yoksullara insani ve vicdani sorumluluk kadar, toplumsal duyarlılık ve hassasiyetle yardım elini uzatacaktı.

Kimsesizlerin kimsesi anlayışı ile…

*

Kendisi ile yemek sırasında özel röportaj yaparken, final sorumda, Göksun ilçesinin evladı, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör’ü ve çalışmalarını nasıl değerlendirdiğini, Göksun’dan bakınca Maraş’ın fotoğrafını nasıl çekebileceğini sorduğumda, samimi olarak, hemşehrisi Başkan sayın Güngör’ü başarılı, ciddi, disiplinli, kendini insanlara ve hizmete adamış yerel yönetici olarak tarif ediyor, “Kendisi ile gurur duyuyoruz” diyordu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol