banner1451
banner1461
  

Allah yalanı sevmez, bu gazetede işe başladığımda, yazılar yazmaya başladığımda bir gerçeği daha yakından görme, tahlil etme fırsatı buldum. Her ne kadar isimlerini duysam da, firmayı tanısam da, ürünlerinin tüm dünyada lezzet markası olduğunu öğrensem de, içeri girdiğinizde, birebir görüştüğünüzde her şey daha farklı oluyor.

Şunu da öğrendim, Kahramanmaraş dondurmanın başkenti. Bunu daha önce patronum Mehmet Fiskeci de söylemişti, yazmıştı köşesinde.

Şehirleri ayakta tutan, tanıtan markaları, firmalarıdır. Tüm insanlarca kabul gören, vatandaşta karşılığı olan markalar, firmalar, aynı zamanda da şehirlerin tanıtım unsurları olma özelliğini taşıyorlar ki, bu tanıma uyan Yaşar Pastanesi, diğer adıyla MADO, tüm dünyanın tanıdığı bir lezzet olup çıkmış. Önünden her geçtiğimizde tur otobüslerini gördüğümde, insanların (yerli-yabancı turistlerin özellikle) bir külah dondurma için nasıl sabırsızlandıklarını daha yakından gözlemledim.

*

Ürünleri marka haline getiren kalitedir. Siz hem hizmet, hem de ürün kalitesine önem verirseniz, müşterilerin sizi beğenmeme, tatmama lüksü yok.

Bugün dondurma sektörünün öncüsü MADO, bir dünya markası haline gelmiş. Yeni yeni öğreniyorum, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında şubeleri ile insanların damak zevkine hitap etmesi boşuna değil.

Büyümek, marka olmak da aslında çok önemli. Zirvede kalabilme adına siz kaliteyi müşteriye sunarsanız, insanların sizi görmemesi mümkün değil.

Kalite bir davetiyedir, çağırıdır.

MADO, yani Yaşar Pastanesi bu davetiyeyi tüm dünyaya göndermiş.

*

Müşteriye güven aşılamak önemli. Müşteri de sizin ürünlerinizi güvenle alıyorsa, tüketiyorsa, siz zirvedesiniz demektir. Önemli olan zirveyi korumak, o zirvede kalabilmek.

Firmanın büyük ortaklarını, yani sayın Erdal Kanbur’un ağabeylerini tanımam. Ancak tanıdığım Erdal Kanbur, tam bir işletmeci. Bu sektörün mutfağında yetişmiş, müşteri ve insan ilişkileri mükemmel olan bir kişilik.

Yine patronumdan öğreniyorum, aynı zamanda da Lokantacılar ve Pastaneciler Odası başkanı imiş. Üstelik de sektöründe sevilen, sayılan bir isim olması, hem şehrimiz adına, hem de sektör adına büyük bir kazanç diye düşünüyorum.

*

Türkiye’de üretilen ve tüketilen dondurmanın yüzde 20’ye yakını Kahramanmaraş’tan çıkıyor. Bu rakam yetmez. Bu oran artmalı. Tabi diğer firmalar da bu rakama katkı sağlamak için çaba göstermelidirler.

Dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’ta MADO’nun başka firmaları da var. MARSU bunların başında geliyor. Türkoğlu ilçesi taraflarında çiftliklerinin de olduğunu yine patronumdan öğreniyorum. Sektörde ürün çeşitliliğinin de öncülüğünü yapan bu firmanın en küçük ortaklarından biri olan sayın Erdal Kanbur, tam bir Maraşlı. Kullandığı dil, yöresel tavırları, firma ile bütünleşmiş sanki.

Şehrimiz için bir kazanç olduğunu düşündüklerimi ardasında Kervan-alpedo ve AKDO da var. Önümüzdeki sayıda sıra onlara da gelecek. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol