Hoş zaten yapılacağı yok da, işte kendi kendimize gelin güvey oluyoruz.

Mesele yapılacağı söylenen, ama pek iddialı değilsem de yapılmayacağına inandığım dondurma festivalinin Kahramanmaraş’ta yapılıp yapılmaması hadisesi.

Sosyal medya sallanıyor, sanki deprem olmuş gibi.

Fitili ateşleyen AK Parti Milletvekili sayın Ahmet Özdemir oldu. Dedi ki;  “Kahramanmaraş’ta dondurma festivali yapmak doğru değil. Kahramanmaraş Türkiye’deki dondurma üretiminde yegâne il durumundadır. Bizimle rekabet edebilecek Türkiye’de başka bir firma daha yok. Festivale çağırdığımızda da bizimle yarışabilecek bir firma yok. Bizim festivallerimizin yurt dışında yapılması lazım ki, bizimle neden rekabet edemeyeceklerini yurt dışında onlara gösterelim. Ben dondurma festivalinin Kahramanmaraş’a bir getirilisinin olacağını düşünmüyorum. Zaten biz Dünyada markayız.”

*

Dedi ama tepkiler, itirazlar, eleştiriler, gök gürlemesini andıran öfke patlaması, hezeyanlar gırla gitti, insanlar ayağa fırladı. “neden yapılmayacakmış?” diye.

Boğa güreşleri İspanya’da yapılıyor.

Ot festivali İzmir’de…

Gül festivali Isparta’da…

Limon festivali Erdemli’de…

Fıstık festivali Gaziantep’te… vs. vs…

Tamam da, bizde niye merkezde değil de, dışarıda yapılsın? Bir mantıklı izahı olsun, eyvallah! Talihsiz bir açıklama idi sayın vekilim, talihsiz… Mesele şehri ve dondurmayı uluslararası arenaya tanıtmak ise organizeyi  ciddi yaparsın, çağırırsın bütün ünlü markaları-yabancıları, olur biter.

*

Sayın Ahmet Özdemir’in dediklerine kısmen katılıyorum. Belki de daha fazlasına. Tartışmasız markayız, lideriz. Amenna…

Ama adam gibi, dört dörtlük yapılırsa, uluslararası gerçekleşirse, amacına da ulaşır, geleneksel hale gelmesiyle de ünümüz daha da yayılır, marka değeri olarak yurt dışına açılmışken, bizi bugün için dahi Doğu’da ve Güneydoğu’da bilen okumuş cahillere inat, bu festivalin Kahramanmaraş’ta yapılması fikri ağır bastı.

Habere gelen yorumları buraya aktarmak istemiyorum.

Yazarsam, sayın vekilimin canı sıkılır, üzülür. Ama görmüştür, okumuştur. Gelen tepkilerde haklılık payı olduğunu söyleyebilirim.

Biberimiz gibi dondurmamızı da yarın başka illere kaptırırsak, şaşırmasın kimse!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol