Çevre illerden gelenler yetmiyormuş gibi, buna Suriyeli dilenciler de eklenince, Kahramanmaraş dilenci cennetine döndü. Sanıyorum bu mesele sadece bizim memleketimizde değil, diğer şehirlerde de temel sorun ve sıkıntı haline gelmiştir.

Bakıyorsun, her sokak başında bir-iki-üç dilenci. Erkek kadın, çocuk fark etmiyor.

Kadınların genellikle kucaklarında bebeleri var. Acındırıyorlar, duygu sömürüsü yapıyorlar, dini de kullanarak insanları sadaka vermeye zorluyorlar. Her sokakta,  caddede 3-4 kadın-erkek, çocuklarıyla beraber, ailece…

Kucaklarındaki beblelerin ayakları yalın, çorap bile yok, ayakkabı hiç arama, “Allah rızası için” deyince, buna mübarek gün ve önemli günleri de ekleyince, çoğu kimse vermek istemese dahi, “Allah rızası için” dedi ya, çıkarıp üç – beş kuruş veriyor.

*

Komşu vilayetlerden gelenler, minibüslerle geliyorlar. Geldiklerinde, merkez saydıkları bir apartmanın boşluğunda, merdiven altında üst-başlarını (elbiselerini) değiştiriyorlar. Çünkü geldiklerinde, daha taze iken artist gibiler, bir içim su gibiler. Makyajlı, bakımlı o biçim işte.

Ne zaman ki kıyafetleri değişti, tanıyamıyorsun. Sonra dağılıyorlar. Şu cadde senin, bu sokak benim.  İkindi saatine kadar Allah ne verdiyse, milletten topladıkları ile ver elini geldikleri yer..

Genellikle Gaziantep, Hatay ve Osmaniye’den geliyorlar.

Zabıta, emniyet mensupları her kimse sorumluları, bunları daha şehre girmeden şehir dışına göndermeli, gelmeleri engellenmelidir.

İçimizdeki dilenciler bize yetiyor zaten.

*

Şimdi de Suriyeliler… Özellikle çocuklar. Trafik ışıklarında sanki nöbet tutuyorlar.  Biri sağda, biri solda. İleride anne ya da babası. Ve kız çocukları çoğu da… Dini, duyguları istismar ederek, 1 lira istiyorlar sizden. Vermezsen, artık Türkçeyi de çat pata öğrenmişler, ya Arapça, ya Türkçe küfrediyorlar sana.

Şahit oluyorum, duyuyorum, saldıranlar dahi çıkıyor içlerinde. Azıcık büyükleri olsun, çok saldırganlar. Sabah namazına giden insanların yolunu kesip haraç isteyenler kayıtlarda vardır, şikâyet üzerine tabi…

Neyse, emniyetimiz, belediye zabıta ekipleri, bizi dilenci şehri olmaktan kurtarsınlar, yeter!

Cennette yaşadığımızı düşünürken, cinnet geçiriyoruz!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol