Kahramanmaraş il milli eğitim müdürü Cemal Yılmaz şehrimizden ayrıldı. Tayinle, İstanbul’a, geldiği yere gitti. Birkaç senedir kurumun patronuydu. Ancak kendi inisiyatifini kullanamadı, otoriteyi sağlayamadı, milletvekilinin etkisinden ve baskısından kendini kurtaramadı, kurtarması da beklenemezdi zaten.

Milli eğitimden sorumlu milletvekili sayın Habibe Öçal, kuruma bu kadar müdahale etmemeli, ederse de hakkaniyeti, adaleti korumayı bilmelidir.

Lakin şu güne kadar bu konuda kendisine bu meselede kefil olan yok!

Şu son Türkoğlu kaymakam meselesi hatalarının tuzu biberi oldu da, neyse…

Ama tepkiler dindi mi, tabi ki hayır!

*

Hepsi de bu şehrin evladı. Pırıl pırıl insanlar. Üstelik de senelerdir bu kurumda görev yapıyorlar, şehrin ve ilçeleri baştan başa biliyorlar. Hangi köyde, hangi mahallede eğitime yönelik sorun var, bilirler. Çalışanlarını tanırlar.

Yetki ve sorumluluk verildiğinde, yani kurumun başına getirildiğinde, ehliyet ve liyakatları konusunda sıkıntı yok, başarılı olacaklarını düşünüyorum.

Bir Erdal Denge var, seneleredir camianın içinde. Kendine, eğitim politikasına hakim. Şimdi dışarıda. İl Müdürü olarak getirilse memleketine, hakkaniyet ve adalet ölçüsü ile yararlı olacaktır.

Yine kurumdan biri, birileri… Yıllardır camiada. Herkesi tanıyor, her şeyi biliyor. Tamam, giden gitti, güle güle gitsin de, neden kendi evladımızdan istifade edilmez! Temsil ve deneyim konusunda beş numara on yıldızlar. İsimlerini yazsam, sıkıntı olacak, başları ağrıyacak!

*

Aslında isimlerini de yazmıştım, 3 kişinin… Bu göreve layık başka arkadaşlarımız yok mu, elbette var. Ama bu şehirde ehliyetli, liyakatli, dürüst, ilkeli ve başarılı olabilecek insanlara ekmek çıkmaz! Yedirmezler adama!

Kendi yakınlarını, eşini dostunu, bir yerlere yerleştirmek, monte etmek varken, Kahramanmaraş eğitim çok da umurunda olmayacak bazılarının. Aha bir daha yazıyorum, hadi haksız deyin, hadi yalan deyin!

Hadi! Hadi! Hadi!

Onlar kendilerine emir eri ararlar.

Onlar kendilerine kurşun asker ararlar!

Eğitim meğitim çok da umurunda değiller!

*

Eğitim bu ülkenin temel sorunu. Sorunu da, 20 yıl içinde 8 kez milli eğitim bakanı gelip gitmiş. Her gelen kendi sistemini oturtmaya çalışmış ama başarılı olamamışlar. Hepsi de sistemin kurbanı olmuş!

Bugün eğitimin geldiği noktaya bakın, ne dediğimi anlarsınız! Lafı fazla uzatmak istersem, ki uzatırım, yazarım, maraza çıkar. Yoksa kimseden perva ettiğim yok!

Ancak derim ki, gelin bu şehirde bir de eğitim çalıştayı yapalım. Hadi sayın milletvekillerim, ters giden, yanlış giden ne varsa (ki saymakla bitmez) bir raya otursun, bir sistem işlesin, bir kuruma hakkaniyet, adalet gelsin.

Sayın siyasiler, bu görev size düşer!

*

NOT: Tayini çıkan Cemal Yılmaz’ın yerine, yine İstanbul’dan, Güngören ilçesinde şube müdürlüğü yapmış Yusuf Kahraman milli eğitim müdürü olarak Kahramanmaraş’a atanmış.

Ne diyelim, hayırlı olsun. inşallah başarılı olur,  hiç sanmıyorum ama.. Şehri tanıyana kadar 2-3 sene geçer ki, bu süre içinde kurumun yolunu ancak ezberler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol