O gece irkildim, biraz da korkmadım desem yalan olur!

Yaşım gereği, darbe görmedim. Ama özellikle 1980 askeri darbesi üzerin çok yazı, kitap okudum. Çünkü bugüne kadar yapılan darbeler hep askeri kanattan gelmişti.

Oysa 15 Temmuz günü gerçekleştirilmek istenen darbe kalkışması, sivildi. Gerçi diyorlar ya, at izi it izine karıştı, aynen öyle! Kimin kime hizmet ettiği ortada.

Gerçi kimin yaptığı da bellisizdi. Ne lider vardı, ne asker. Ancak bildiğim bir şey vardı, bu ülkede yaşanan ekonomik ve siyasi istikrar, Batı’yı rahatsız ediyordu uzun senelerdir.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Batıya yüklenmesi, anladıkları dilden konuşması, ciddiye almaması, efelenmesi, batıyı daha da çileden çıkartıyordu ama doğrusunu söylemek gerekirse, batı ve ABD bunu hak ediyordu. Çünkü bu kalkışmasının arkasında sadece FETÖ değil, CIA da vardı.

Çünkü bize yapmadıkları zülüm yoktu.

Ermenileri üzerimize karşı kışkırtmaya çalıştılar, Ermeni tasarısını kabul ederek, sözüm ona bizden intikam almaya kalkıştılar.

*

Kurumlardaki temizlik sürüyor, sürmeli. Vücutta yara varsa, yara da kangrene çevrilmeden temizlenmeli, daha ileriye taşıyacak, kötü sonuçlar doğuracak hale gelmeden vücuttan ayıklanmalı. Yoksa insanı ölüme kadar götürür.

O nedenle, ağacın içindeki kurtları ya öldüreceksiniz, ya ağacı keseceksiniz.

Ağaç da tüm ihtişamıyla Türk Devleti olduğuna göre, içindeki pislikleri, kurtları temizlemek, yok etmek, imha etmek en doğrusu.

Yoksa o kurt gün gelir sizi yer, bitirir! Allah muhafaza!

*

Meğer senelerdir koynumuzda yılan beslemişiz. Kimin gerçek milliyetçi, kimin şerefsiz, kimin alçak, kimin hain olduğunu bilememişiz. Çünkü mikrop, çünkü tehlike içimizdeymiş.

Şimdi devletin güçlü eli bu hainlerin üzerinde.

Ettiklerini bulacaklar.

Cezalandırılacaklar.

*

En çok sevindiğim şey, 15 Temmuz darbe kalkışması ile insanların Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun veciz sözü ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü hatırlaması, düstur edinmesi.

Allah devlete ve millete zeval vermesin!

Dedim ya, ilk kez bir darbe ile sarsıldım, bir daha görmem inşallah!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol