banner1451
banner1461

Allah nasip ederse, AK Parti il kongresi için 7 Kasım’da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan şehrimizi onurlandıracak! Şeref misafirimiz.

Sayın Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ı çok sevdiğini biliyoruz. Kahramanmaraşlıların da bu sevgiyi karşılıksız bırakmadığını da…

Çünkü sevgi Allah’tan. Muhalefet ne derse desin, insanlar seçim döneminde oy verirken, ‘Biz oyumuzu AK Partiye değil, Recep Tayyip Erdoğan’a veriyoruz!’ dediklerine herkes çoğu yer ve zamanda şahit olmuştur. 19 yıla sığan iktidarın arkasında bu sevgi seli var.

Çünkü millet AKP’ye değil, AK Parti’ye oy veriyor!

*

Şehrimize şeref verdiğinde, misafirimiz olduğunda, muhtemelen tertiplenen gündüz ya da il kongresinde yapacağı konuşmada, dur bakalım sanayicisi, esnafı, muhalefet partileri, gazetecisi, belediye başkanları özetle ve kısaca vatandaş, sayın Erdoğan’dan ne isteyecekler.

Şunlar olabilir mi? Mesela yani…

İşadamı, İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul 2. fabrikasını kuruyor Diyarbakır’a, 3. OSB’ye. Kavlaklı OSB doldu, yer kalmadı. Komşu Gaziantep belki de 10. OSB’yi sanayicilerin emrine amade kılarken, Diyarbakır bile 3. OSB için kapılarını bizim iş insanlarına açarken, biz daha Tomsuklu OSB’yi hayata geçiremedik. Bunun için para lazım deniliyor. Başkanı sayın Mahmut Arıkan çırpınıyor ama nafile. Acaba diyorum, bunun için sayın Erdoğan’dan destek isteyecekler mi?

*

Zehir saçan, çevreyi kirleten, doğal hayatı mahveden, toplum sağlığını hiçe sayan Aksu Çayı daha önce de sayın Erdoğan tarafından gündeme getirilmiş, temizleneceği söylenmişti. Bir arpa boyu yol alındı mı, hayır! Cumhurbaşkanımız mesele açıldığında, ‘Çocuklar ne yaptınız Aksu Çayı’nı, hallettiniz mi, temizleyebildiniz mi?’ diye sorduğunda ne cevap vereceğiz, bir düşündünüz mü?

Hızlı tren gündemden düşmüyor. Yok içimizden geçecek, yok teğet geçecek, yok Nurdağı’na banliyo tren seferi düzenlenecek, yolcular oraya gidip, oradan merkeze getirilecek falan fıstık. Muhalefetin ve basının dilinden de kurtulmak lazım! O sebeple hızlı tren meselesi hızlıca çözüme kavuşturulmalı. Bunu cumhurbaşkanımıza hatırlatabilir misiniz?

*

Havaalanı yine, yeniden. Uçaklar inemiyor. Modern bina yapıldı, pist uzatıldı ama iddia edildiği üzere bir ILS cihazı olmayınca, inişler sıkıntı yaratıyor deniliyor. Yarın öbür gün yağmurlar, karlar başladığında, sıkıntı daha da büyüyecek. İnsanlar komşu illere gitmekten yoruldular, usandılar. Bir ILS cihazı kaç kuruş Allah aşkına! Halledin şu meseleyi, gündemden çıkartın, muhalefetin de diline malzeme olmayın! Sayın Erdoğan’a bir hatırlatsanız diyorum, ne dersiniz?

Bir sayın Ali Öztunç’a yetmiyor, bir atom karınca ile başa çıkamıyorsunuz! Nedir bu ÇELİKLER HOLDİNG’ten çektiğiniz, çektiğimiz. Basın yazıyor, muhalefet diline doluyor, Termik Santrali her gün kül yağıyor, insanlar kanser olup ölüyor, (koronadan da beter) verilen teşviklere rağmen, firma filtre takmıyor, ha kimseyi de takmıyor herhalde ki, gücü kimden alıyorsa, insanlar bölgede zehirlenmeyi sürdürüyor.

Bu mesele de sayın Erdoğan’a hatırlatılsa iyi olur diyorum. Bir kulağını çekerdi Çelikler’in.

*

Başka ne kaldı geriye? Hah, tamam, buldum… Stad mesela. 30 bin kişilik için söz verilmişti. Taraftar bekliyor. Forma satışı, ödenmeyen paralar için sayın Erdoğan’ı meşgul edip kafasını şişirmeyin! Markalar, firmalar o parayı öder canım, topu topu 4,5 milyoncuk…

Hayati derecede önem arzeden talepleriniz olsun! Bu şehrin gelişmesine, büyümesine, yaşanabilir iller arasına katılmasına katkı sağlayacak projeler götürün önüne.

Dedim ya, bu şehrin insanı Cumhurbaşkanını seviyor. Onun için her seçim döneminde en çok oy veren iller arasında ilk 3’e girebilmesi, bunun en büyük işareti değil mi? Feda olsun!

*

Bir güney çevre yolu isteyebiliriz mesela.

Ahırdağı’na şehir merkezinden bir teleferik de olabilir.

Yılan hikâyesine dönen ve yatırım programında olduğu halde unutulan Ilıca yolunu hatırlatsak bir diyorum.

Özel idare iş merkezi yıkılacak ya, yerine meydan yapılacak ya, yeni bir Valilik Binası istersek ne olur!

İstiklal Üniversitesinin ne olduğu, ne olacağı bellisiz. Merkezde mi kalacak, Elbistan’a mı gidecek. Daha yeri yurdu bile yok doğru düzgün. ‘Şurasını alın, İÜ’ni hayata geçirin’ diyebilir de. Hatırlatmakta fayda var.

Elbistan’ın il, Helete ve Ilıca’nın ilçe olmasını istersek, acaba şık düşer mi?

*

Yazı uzadı; nokta koyacak olursam… 

Allah Cumhurbaşkanımızı korusun, ömrünü uzun eylesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol