Belki ‘CHP’de kılıçlar çekildi’ demek yanlış olur. Neticede rekabet güzel şey. Madem demokrasi diyoruz, istiyoruz ki, istiyoruz da, çok seslilikten zarar gelmez, gelmedi de bugüne kadar.

Özgürlüğe evet diyor,  demokrasiye inanıyorsak can-ı gönülden, yarışlarda, seçimlerde herkesin aday olabilme hakkı varken, bu kural CHP’de kendini daha çok gösteriyor.

İktidar kanadında gerek il başkanını, gerekse ilçe bakanını genel merkez belirliyor, atıyor, işlem tamam. Delegasyonun düşüncesine,  tercihine bakılmadığı için, tartışma ve iddialar,  dedikodular eksik olmuyor.

Neyse… Gelelim meseleye…

*

Başlığı okudunuz. 3 isim var. Bu 3 isim, 9 Şubat’ta yapılacak il başkanlık yarışı için adaylar. Adaylar dedim ama o gün birlikte otururken, Ünal Ateş ser verdi, sır vermedi. Ancak cümlelerinin ara başlıklarından ve satır aralarından çıkarttığım anlam, aday olacağı yönünde.

Oysa açık açık sormuştum, “Aday olacak mısın?” diye. Ateş, parti tabanı ve delegasyon ile istişare etmeden aday olamayacağını, onların düşüncelerine ve tercihlerine saygı duyacağını beyan ederek, birkaç gün beklememi söyledi.

Ateş’i yaklaşık 20 senedir tanırım. CHP ve delegasyon ile istişare sonrası karar vereceğini söyleyen Ateş, aksi tavrın CHP terbiyesine yakışmayacağını dile getirirken, idealist, proje adamlığı yanını da belirtmek isterim. “Parada gözüm olsaydı müteahhit, makamda gözüm olsaydı Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından sonra ilçe bakanlığı teklifini kabul etmezdim!” diyen Ateş, son olarak da, “partiye verdiğim emeği mesleğime verseydim Maraş’ın en zengini olurdum!” demişti.

*

Kibar Özdemir’i de 20 senedir tanıyan bir gazeteci olarak, 1999 genel seçimlerinde milletvekilliği için aday olmuş, ancak partisinin barajı geçmemesi sebebiyle milletvekili olamamıştı. Olamayınca da üzülmüştüm. Çünkü siyaseti seven, bilen birisiydi. Donanımlı bir siyasetçi, başarılı bir iş kadını.

O gün parti binasında adaylığını açıkladı, dersine çalışmıştı, harika cümleler sarf etti, 40 yıllık siyasi yaşamına tecrübeleri, bilgi ve birikimleri sığdırmış birisi olarak, bu şehrin üzerine ölü toprağı serpildiğini ileri sürdü, bunu kabul etmediğinin de altını çizerek, bu şehrin siyasi anlamda makus talihini yenebilecek tek başkan kendisinin olacağını iddia etti.

O gün tutarlı cümleler dile getirdi. Ömrünün en güzel yıllarını mücadele ile geçiren sayın Kibar Özdemir’in şansı ne derseniz, buna karar verecek olan delegedir. Bize başarılar dilemek düşer! Aynı şey sayın Ünal Ateş için de geçerli.

*

Gelelim mevcut İl Başkanı sayın Esat Şengül’e… Bugün iktidar kanadında siyaset yapan insanların, hatta başka partiden olup da takdir edilen çok nadir il başkanlarından biridir Esat Şengül.

Ilımlı, uzlaşmacı bir yapısı, siyaset dili var. Mizaç olarak da sağlam karakteri yanında beyefendiliği ile çok sevilen-sayılan bir siyasetçi. 7-8 senedir de CHP İl Başkanlığını yürütüyor. Başarılı mı, evet… Hem milletvekili sayın Ali Öztunç ile hem parti tabanı hem de kamuoyu ile barışık bir siyasetçi.

Düzgün, sağlam ve dürüst.

*

279 delege var. Bu delegeler tercih ettikleri, beğendikleri, partiyi bir adım ileri taşıyabileceğine inandığı isme oy verecek.

Muhtemelen 3 adayla seçime gidilecek. Bakalım, 9 Şubat’ta yarışı kimler kazanacak, etabı kim birinci bitirecek, şans ve talih kimin yüzüne gülecek, kısmet kapısı kimin için aralanacak!

Bekleyip görelim. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol