Diyorlar ki, ‘bal tutan parmağını yalar!’ zehir zıkkım yalasın! Başka bir şey bulamadı da parmak mı kaldı yalanacak. Sonra…

Bu sözü güya bizim atalarımız söylemiş. Külliyen yalan. Bu söz Yahudilere, Musevilere, Siyonistlere ait. Her türlü hırsızlığa, yolsuzluğa, çalıp çırpmaya, hak edilmeyeni ele geçirmeye kılıf uydurmak için uydurulmuş ve insanları teşvik ve tahrike yönelik bir Yahudi sözü size.

Rant meselesi gündeme geldiğinde, çoğu kez iki taraf çarpışır, birbirine girer. Biri doğruluğu, dürüstlüğü simgeler, sözde savunurken, öbürü hırsızın önde gidenidir, çalmıştır, çalıyordur (ama çalışıyor da diyerek kılıf uyduruyorlar ya, neyse…) tutar her ikisi de mahallenin namus bekçisi olduğunu söyler, haysiyete ve dürüstlük cellatlığına soyunurlar.

Evet, haysiyet cellatlığı üzerinden birbirlerine ateş ederken, aslında ateş sırasında vurulan, yaralanan ve hatta ve hatta can kaybından tahtalıköyü boylayan vatandaş oluyor.

Hani bilmem neler tepişir, arada eşekler ölür derler ya, o hesap…  

*

Valla kimse kusura bakmasın, siyaset artık günümüzde zenginleşme aracı haline getirdiler. Çalanda, çırpan da, kısa sürede köşeyi dönen de haysiyet cellatlığına soyunuyor, mahallenin dürüst delikanlısı havasına bürünüyor ya, işte insanın zoruna giden de o…

Kim zengin olduysa kısa sürede, (isimi saydırmayın bana, ya da görev… Sayarsam cıngar çıkar, kıyamet kopar, yer yerinden oynar) mutlaka imar rantından, şehir arsasından olmuştur, gelmiştir serveti. Mezarlıklar, kayak merkezi vs..

Halk seçiyor, halkı adam yerine koymuyorlar. Halk oy veriyor,  telefonlarına çıkmıyorlar. Halk gülümsüyor yüzüne karşı, duvara dönüp görmezden eliyor.  Vatandaşı adam yerine koyan kim? İşte asıl kopma noktası, çürüme tahtası burası…

Halk partiye oy veriyor aslında, oy verdiği muhtar adayı olsa, seçilmesi namümkün, ama halk seçti oluyor adı. Oysa insanlar hangi parti olursa olsun, o partinin liderine oy veriyor.

Lider demek, oy demek.

*

Yanlış anlaşılmasın, burada kimseyi hedef aldığım, adres gösterdiğim, imada bulunduğum yok, açık ve net yazıyorum. Sonra bu yazı genel. Ha, üzerine alınan varsa da, gam değil.

İmar rantı birilerine kurban ediliyorsa, yazıklar olsun! Yiyenlere de haram zehir zıkkım olsun!

Şehrin neresine imar verileceği, kaç kat verileceği, yoğunluğun hangi bölgede ve hangi arsa-bina üzerinde artacağı, nerenin yeşil alan kalacağı, nerenin ticarete (AVM) açılacağı, nereden yol gideceğini vatandaş bilmez. Ne bilsin, o cahildir, aklı yetmez!!!!  

Kim bilir? Kibariye bilir, bir de eski valimiz vardı, Ali Bilir!!!!… Ya da ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Zehra Bilir!!!!

Ben bilmem, sen de bilmezsin zaten!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol