Bir kere, AKDO gibi marka değeri yüksek bir müessesenin, Esentepe Şubesinin sorumlu müdürü olarak, çalışanların fikirlerine her zaman saygı duymuşumdur.

Duyarım, çünkü akıl akıldan her zaman üstündür.

Bazen ummadığınız kişilerde, toplum yararına, çalışılan kurum adına öyle ilginç, öyle yararlı fikirler çıkar ki, hayret edersiniz.

‘Benim niye aklıma gelmedi?’ dediğiniz bile olur. Hatta kıskandığınız anlarınız bile. Duygusal değilseniz tabi.

Demek ki aradığınız fikir, çözüm yolu sizde değil, onda imiş! Çalışanınızla gurur duyma gururu o anda başlamıştır.

*

Kurum kültürlerinde güven’i temel değer olarak benimseyen ve uygulayan organizasyonlar, şirketlerdeki sorumlu kimseler, çalışan bağlılığı ile sürdürülebilir bir gelecek inşa edebiliyorlar. Ancak bu aynı zamanda çalışanlarını dinledikleri ve onların getirdikleri çözümleri önemsediklerini de gösteriyor.

Bildiğim bir gerçek var, çalışanı dinlemek ve önerilerine kulak vermek, geleceğe doğru atılan bir adımdır. Ve bu fikirleri önemserim, uygulamak için fırsat kollar,  o fikri ileri süreni de takdir eder, imkan dahilinde ödüllendiririm.

*

Günümüzde her şey güven esasına dayanıyor. Her ne kadar en çok ihtiyaç duyduğumuz unsur olsa da, ne yazık ki toplumun büyük kesiminde bu algı, kendini yitirmiş durumda.

Tüm kurumlar güven sorunu yaşıyor. Şirketler de…

Kurum kültürü içerisinde güven temelinde oluşturulan ‘çalışanı dinleme’ yaklaşımının, organizasyonların, şirketlerin geleceğine büyük katkı sağladığına inanan birisi olarak, pandemi döneminde hiçbir organizasyon, hiçbir şirket, firma ve markalar, yaşanacak sürece hazır değildi. Birçoğu nasıl bir yapıya bürünmesi gerektiğinin farkında bile değildi. Ancak kriz zamanlarının getirdiği ihtiyaçlar, yeniliğe ilham veriyor.

*

Biz firma olarak, bu sektörde yıldızı parlayan AKDO olarak, öncelikle baktığımız güven unsurunun, çalışanların fikirlerini ve çözümlerini paylaşmaya teşvik etmede güvenin çok önemli olduğunu gördük.

Çünkü pandemi, işletmelerin yeni çalışma yöntemleri bulmaları, hatta yeni ürünler geliştirmeleri gerektiği anlamına geliyordu. Bu nedenle çalışanların yaratıcılığını canlı tutmak önemli olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmadık.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol