Şimdi herkes bu soruyu soruyor ancak cevap vermekten, yorum yapmaktan da imtina ediyorlar. En çok AK Partililer. Korkacağınız lafı neden söylersiniz! Ya konuşun adam gibi, ya da susun!

Tamam, bütün gözler 24 Mart’taki büyük kongreye çevrildi ama şu sıralar bu kongre vatandaşın pek de umurunda değil. Zira vatandaş, ki özellikle esnaf kesimi, canı ile boğuşuyor. Kirayı düşünüyor, ödenmeyen borçlarını düşünüyor, SSK primlerini ödeyemedi, birikti, nasıl altından kalkarım diye uykuları kaçarken, çalışan ve mağdur olan onlarca işçilerini düşünüyor.

Vakit ve sıra kalırsa kongreye odaklayacak kendini. Yani vatandaşın, özellikle esnaf kesimimin, işsizlerin aklında fikrinde Büyük Kongre yok!

*

Tabi iki sayın Mahir Ünal bu şehir için, yerel ve ulusal siyaset için bir değer. Bundan kimsenin kuşkusu yok!

Tamam, bütün gözler 24 Mart’taki Büyük Kongreye çevrildi, tamam da, acaba AK Parti Genel Merkezi, ki en önemlisi REİS bu meselede ne düşünüyor.  Bunu kimse bilmiyor, kestirebilmesi de mümkün değil.

Eskiden sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cebinde bir tane Mahir Ünal vardı, bugün her cebinde en az birkaç tane Mahir Ünal dururken, bu da partinin zenginliğine işaret ederken, Tayyip Bey’i omuzlayacak, sırtlayacak ve taşıyabilecek yetenekli siyasetçi sayısı çevresinde iken, tabi ki bizim önceliğimiz sayın Ünal olacak.

Tabi ki sayın Erdoğan’ın en yakın yol arkadaşı.

En yakın sırdaşı, en yakın dostu, en yakın mesai kardeşi.

*

Bazen dost sohbetlerinde konuşurken, yüksek sesle düşünenler çıkmıyor değil. En çok da ‘Bu memlekete ne yaptı?’ sorusu ile karşılaşıyoruz.

Tabi bunu yıpratma amaçlı dillendirenler olduğu kadar, iyi niyetle düşüncesini paylaşanlar da çıkıyor arada.

Şimdi ekonomi zamanı, şimdi geçim zamanı amenna, tamam. Ve de sayın Mahir Ünal’a destek zamanı.

Bırakın yaratılmak istenen olumsuz algıları, yel kayadan ne götürdü bugüne kadar, hiç!

Ne yapmış bu memlekete? Cevap veriyorum. Yahu şu Göksun yolunu, gidişli gelişli 10 adet tüneli bir gözünüzün önüne getirin, yol kilometrelerce kısaldı ve daha güvenli, daha ekonomik hale geldi, yeni yatırımlar, yeni projeler getirildi, Ankara’da sayın Ünal, Kahramanmaraş’ta siyasetin hafızası diyebileceğim birkaç AK Parti milletvekili (hepsi değil) bu kentin sorunları, problemleri ve projeleri için en çok kimin kapısını aşındırıyorlar sanıyorsunuz!

*

Bu arada, memleketinden,  Elbistan’dan, Belediye Başkanı sayın Mehmet Gürbüz’den gelen desteği ve verilen mesajı doğru ve anlamlı bulduğumu da belirtmek istiyorum.

İyi niyetli olduğuna, bütün derdinin, bütün amacının ilçeye, insanlara hizmet etmek olduğunu biliyorum. Ama şu sıralar, Elbistan’da herkesin bir hesabı var. Yani öteki, yani beriki, yani başkaları hesap peşindeler. Geleceğe yönelik!

Elbistan Belediyesinde meclis toplantıları sıkıntılı, gergin geçiyor. Salt çoğunluk meselesi… Geçenlerde yaşayan İYİ Parti Belediye Meclis üyesi ile tartışma ve gündem olan imar meselesi tartışmaya açık bir konu. Diyalog ve istişare bu anlamda öne çıkıyor diye düşünürüm.

Öte yandan, Başkan Gürbüz’de ben yaptım oldu, bitti egosu var, ki o da yüksek. Kime çektiyse,  kime özendiyse… Bundan vazgeçse iyi olur!

*

Tekrar sayın Mahir Ünal’a dönecek olursam…

Ne yapsın Mahir Ünal daha. Şu anda siyasetin tepesinde zirvesinde, şehrimizin de tanıtım elçisi adeta. Temennimiz, yine üst perdeden görevine devam etmesi, yerini koruması, istemeyenlerin hevesini kursağında bırakması.

Ha, sayın Ünal’ı sevmek zorunda değilsiniz. O sizin tasarrufunuz, tercihiniz! Ama siyasetine, bu şehre olan aşkına, hizmetine toz kondurursanız, kusura bakmayın, karşınızda beni bulursunuz! Avukatı mıyım, hayır! O’nun ağabeyiyim, kardeşiyim. Ne kadarsa, o kadar. 

*

Paran yok diye kredi çeksin sana mı harcasın!

Eleştirirken biraz insaf yahu!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol