banner1451
banner1461

Bıraktım sağı solu, vazgeçmiş buralardan, bu yazı genel. Kimse ‘acaba beni mi kast etti?’ demesin. Haa, derseniz de çok da umurumda değilsiniz. Bildiğimi yazarım, söylerim. Benim yazmama,  söylememe gerek yok, bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkes de bilir ki, bırakın Türkiye’yi, dünyada para ile verilmeyecek diploma, belge yok.

Güneysınırlarımızdaki bir ilin ilçesinde, hangi tür belge, diploma lazım ise, paranın ucunu göster, istediğin belge gelsin ayağına.

Gitmene de gerek yok!

Hadi Türkiye’de alırsak bilen, gören olur diye düşünebilir, belki de utanırlar. Ama Türki Cumhuriyetlerine git, artık dolar mı olur, Euro mu olur, ver adamlara, en kralından belge, diploma emrinde.

Elinin altında, anında…

Profesör de olursun,  doktor da, eczacı da, bir esnaf odasının başkanı da, öğretmen de…

Bastır parayı, al belgeyi,  diplomayı… Kim, neci olduğuna bakan, soran yok zaten. Geçerli olan senin yeteneğin, kariyerin, vasfın değil, para, para, para…

Ötesinde ne ararsan ara!

*

Bir siyasi parti liderinin bile prof. luk diplomasının sahte olduğunu, Türki Cumhuriyetlerinden birinden aldığı da iddia edilir. Güneydoğu’da bir ilçe bu işin şirketini kurmuş, ihtiyacı olana, parayla diploma, her türlü belgeyi anında veriyorlardı.

O ilçenin adını herkes bilir. Ki kaç kez de haber oldu zaten.

Konumuz sahte belgeler. Özele okullar, ilkokul, ortaokul, lise veya kolej fark etmiyor. Yalnız, bu yazım genel. O bakımdan kimse çıkıp da, arayıp da ‘Yay bu nasıl iş, bizde böyle bir sahtekârlık olmaz!’ demesin. Üzerine alınan olursa, dert değil. Ben Türkiye sınırları içinden söz ediyorum.

Bastır parayı, al diplomayı. Bakın, varlıklı insanlar ne yapıyorlar, ya da okuma özürlü, haytalıktan okumaya vakit bulamayanlar, gönderiyorlar evlatlarını dışarı, orada okumuş gibi parayla üniversite  diploması aldırıyorlar çocuklarına.

Kim, kimler derseniz, çevrenize bakın, onlarcasına rastlarsınız!

*     

Bu zamanda paranın açmayacağı kapı yok. Yeter ki yeşilleri göster, yeter ki uyanık ol, yeter ki oğlun-kızın üniversite mezunu olsun, yeter ki belli bir yaştan sonra sahte belge ile bilmem ne ol…

Anayı kızdan ayıran paranın her yere, herkese gücü yeter. Her şeyin, herkesin bir bedeli olduğuna göre, daha beni ne konuşturuyorsunuz ki…     

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol