Aylar geçti. 2020 yılı da geride kaldı, kalıyor.

Durup dururken, sırf reklam olsun, sırf insanlar beni konuşsun, benden söz etsin, gazeteler beni yazsın diye şube Başkanı olduğum MÜSİAD’ı anlatacak değilim.

Ancak zaman zaman mütevazı olmamam gerektiğine de inanmıyor değilim.

Gazeteci kardeşlerim, büyüklerim, özellikle gazetemizin patronu Mehmet Fiskeci ağabeyim yazılarında veya sözlü olarak yazardı, söylerdi; “Başkanım, biz size güveniyorduk. Çıtayı yüksek tutacağınızı, daha çok üye, daha çok sosyal ve mesleki temaslar, bu kenti sevmek, kent için sevda türküleri söylemek, bu kentin gelişmesi, büyümesi, ekonomik ve sosyal yaşam gereği adına kente artılar katacağınıza hep inandık!”

Biz de başkan olduğumuz günden bu yana, bu temennilere, bu seslere, bu  önerilere kulak verdik. Bize inananları, güvenenleri mahcup etmemek adına onların güvenine layık olmaya çalıştık aylarca. Maraş için, Allah rızası için!

*

Biz bir işi yaparken, Rabbimin rızasını ön planda tutuyoruz. Tabi ki bizim de bir işimiz var. Bizim de evde ekmek bekleyen ve sorumlu olduğumuz kimseler var.

Yaşam zor, hayat müşkül.

Ama bizim ailemiz kadar, işimiz kadar, bu şehre de borcumuz var. Madem MÜSİAD gibi güçlü bir sivil toplum kuruluşunun başındayız, sevdamızı nakış nakış Kahramanmaraş için işlemeliyiz.

Bunu yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.

*

Hayat devam ediyor.

İşimiz var ve yanımızda çalışan yüzlerce insanlara karşı da sorumluluklarımız varken, sevdamızı Kahramanmaraş üzerine inşa da etmişken, bu şehre katma değer katan siyasilerimizi, bürokratlarımızı, emniyet mensuplarımızı, gazeteci ağabeylerimizi-ablalarımızı, esnafımızı da es geçmiyor, ihmal etmiyor, ziyaretlerimizle, davetlerimizle onların dertleriyle hemhal olmayı sürdürüyoruz. Ne yapabiliriz, ne katabiliriz, onun derdindeyiz.

Tabi çok değerli üyelerimizi de ihmal etmiyoruz.

*

Kabul edilmelidir ki, pandemi denen baş belası, hepimizi esir aldı. Aşımızı, işimizi sekteye uğrattı. Bırakın uzaktaki yakınlarımızı, komşularımızı da bırakın, kendi ailelerimizi, akrabalarımızın da hiç yüzünü göremez olurken, dua edelim de bu illet çabucak çekilip gitsin aramızdan, yanı başımızdan.

Pandemi ile yaşamaya mecburuz bu sıralar. Ama geçecek. Bu günler de geride kalacak inşallah! Hükümetimizin aldığı ekonomik kararlar ile bu ülke kısa sürede düzlüğe çıkacak, yeniden eski sağlıklı günlere kavuşacağız.

Yeter ki sabredelim, yeter ki kurallara uyalım, yeter ki inanalım!

*

Yazımı uzatamadan bitirmem gerekirse, MÜSİAD olarak bu şehrin akil insanları, siyasileri, sivil toplum kuruluşları ve basını ile el ele vererek, kentin geleceğini inşa edelim, huzura, güvene ve gelişmiş, kalkınmış Kahramanmaraş için dua edelim, çalışalım, gayret edelim.

Çünkü Allah, gayretlerimizi boşa çıkartmayacaktır!

NOT: Tüm hemşehrilerimin, dostlarımın, okurlarımın yeni yılını kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve huzur dileklerimle…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol