banner1451
banner1461

Bir de Ali Doğan’ı…

Öyle ki Ali Doğan da bu şehirde siyaseten iz ve eser bırakan insandı. Hartlap’ın bu yiğit insanı, 3 ay süren Bakanlığına rağmen bu şehre layıkı veçhile hizmet eden nadir siyasetçilerden biri iken, şimdi İstanbul’da, soyadını verdiği sigorta şirketinde hayatını idame ettiriyor.

ÜLKER gibi ülkenin en tanınmış bir gıda sektöründe yönetim kurulu üyeliği kadar, Beşiktaşlı oluşu, (Aracının plakası dahi 34 BJK…) bu takımın hayranlarındandı sayın Ali Doğan.

Düzgün insandı, basın dostuydu, geldiğinde DSİ’de kalır, DSİ 20. Bölge Müdürümüz sayın Muzaffer Kuşat ile halvet ederdi.

Sorunların takipçisi olurdu, sözü dinlenir, saygı görürdü.

 *

Zaten bugün kime sorsanız, milletvekillerinin isimlerini sayın deseniz, bırakın 10-15 yıl öncekileri, bir dönem önceki milletvekillerinin isimlerini sayın deseniz herhangi birine, şaşırır, tökezler kalır, isim arama konusunda yakınlarından yardım bekler!

Sayın Prof. Dr. Mehmet Sağlam’a gelince…

1997 yılında Doğru Yol Partisi’nin Milli Eğitim Bakanı idi sayın Mehmet Sağlam. Ki ondan önce de YÖK Başkanlığı yapmış nadide bir isim, ismi unutulmaz siyasetçiler arasında gösterilen kimseydi.

Bakanlığı döneminde 148 eğitimle alakalı projeye, yatırıma imzasını atmış, hayata geçirmiş bir siyasetçi ötesinde, yol arkadaşlarını, kader arkadaşlarını hiç unutmadı.

*

Sayın Haluk Şerbetçi, O’nun için özel bir isim.

Siyasetin parlayan yıldızı, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan vekili sayın Veysi Kaynak hakeza…

Mustafa Buluntu öyle.

Mahmut Sulayıcı öyle.

Mehmet Beşen öyle…

Atilla Kaçmaz ve Cuma Karalar öyle…

Osman Okumuş hakeza…

Enver Kılıç da öyle…

Daha isimlerini unuttuklarım var, onlar beni mazur görsünler!

*

Kahramanmaraş’a geldiğinde Öğretmenevi’nde kalır, sadece kader ve yol arkadaşları ile değil, insanlarla bire bir ilgilenir, telefonlarına çıkardı vatandaşların. Halktan, vatandaştan, seçmenden soyutlamazdı kendini. İmkanları dahilinde, elinden geldiğince insanlara yardımcı olurdu.

AK Parti’den milletvekili de olduğunda, halktan kopmayan ender siyasetçilerdendi.

O bakımdan adı unutulmazlar listesindeydi.

Ancak bugün öğretmenevi bir isimle anılırken, sayın Mehmet Sağlam’ın isminin Milli Eğitim Müdürlüğü binasına verilmemesini ayıplıyor, kınıyor ve bir eksiklik olarak düşünüyorum.

 Hani ahde vefanız!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol