banner1451
banner1461

Canlıya, hayvana, toprağa, çiçeğe, böceğe, madene, suya, havaya yönelik ödevlerimiz olur mu? Bu ödevler ile Allah rızası arasında bir ilişki var mıdır? Sokakta, caddede, dağda, bayırda, nehirde, denizde attığımız atıkların, çöpün dini zeminde karşılığı nedir?

Çevreyi, doğayı kirletiyoruz, hem de hoyratça!

Evde, mahallede, iş yerinde, toplumsal ilişkilerde yaptığım bir hata, Allah ile olan ilişkime nasıl yansır?

*

Kırmızı ışıkta durmamam, sattığım malda insanları aldatmam, ziraatta kullandığım ilaçla insanlara zarar vermem kul hakkına girer mi?

Tartıda ölçüsüzlük, çimentoda eksiklik, sınavda torpil, iş alımında kayırma yapanların ibadetleri boşuna mı?

Yüzlerce genç işsiz gezerken, üç-beş yerde hak etmeyenlerin ballı lokma tatlısı ve arpalık denilen kurumlardan fahiş rakamda maaş almaları kul hakkını ihlal değil mi?

Namaz ile oruç ile ihale rantı, orman katli, parti çıkarı, liyakatten uzak makamlar, adil olmayan hukuk yan yana gelebilir mi, gelirse inandırıcı olur mu?

Yalan ila iman bir arada durur mu?

*

Uzatmanın gereği yok; basit gibi görülen her davranış imanın ölçüsüdür. Mümin ‘insan’ ile yani; “Sen O’nu görmüyor olsan da, O her an seni görmektedir” bilinciyle yaşayandır. Ahrette sınavdan bahsediyorsak, öncelikli sınav budur, bu dünyadadır.

Sözün özü; öyle ya da böyle, insana, insanlığa, canlı cansız tüm varlığa ihanet edenlerin, cennet beklentisi içinde yüzlerini dine çevirmeleri, ciddi bir psikolojik çözülmeye muhtaçtır.

Rabbim bizi görüyor, gözetliyor. Kul olarak bize düşen, O’na kulluk etmek!

Diyorum ki, Allah imandan ayırmasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol